Selfie

Wat doen tieners op hun telefoon? Fiene (12): ‘Op TikTok verkoop ik armbanden’

Eindeloos staren ze naar hun schermen. Maar naar wat? Tieners vertellen wat ze doen op hun telefoon. Ben je tussen de 10 en 18 jaar en wil je ook met je selfie in de krant? Mail naar selfie@parool.nl.

Denise van der Bij
null Beeld

1. Hoelang zit je per dag op je telefoon?

“Gemiddeld zo’n drie uur per dag. Het verschilt een beetje, vandaag heb ik er tot nu toe tweeënhalf uur op gezeten. Zoals nu in de vakantie en in het weekend gebruik ik hem meer. Op een schooldag is dit vaak wat minder.”

2. Waar gebruik je jouw telefoon het meest voor?

“Vooral WhatsApp en TikTok. Ik maak veel TikToks met vriendinnen. Ik vind het leuk om dansjes te oefenen. Maar we maken ook comedyfilmpjes, een soort pranks. Er is bijvoorbeeld een muziekje dat zegt ‘I’m thirsty (ik heb dorst), refreshing (verfrissend)’ en dan krijg je een hele bak water over je heen.”

3. Wat doe je nog meer op TikTok?

“Ik heb een account waarop ik met vriendinnen zelfgemaakte kralenarmbanden verkoop. Ons account heet Jewellery.by.fvl, met de eerste letters van onze namen. Ik zag dit heel veel op internet en een vriendin van mij deed dit ook. Toen heb ik voor mijn verjaardag van vriendinnen een box gekregen.”

4. Hoe presenteer je de armbanden?

“Op TikTok laat ik zien wat ik allemaal maak. Soms open ik een pakketje en dan kan het filmpje drie minuten duren. Maar als ik een korte video maak van een armband die ik wil verkopen, dan laat ik die zien en is het een video van soms maar tien seconden.”

5. Hebben jullie er al veel verkocht?

“We hebben nu twaalf bestellingen gehad. Op ons account hebben we meer dan 1500 volgers, het is leuk om te zien hoe er elke dag weer een aantal bijkomt. Op Koningsdag hadden we een kraampje gemaakt om de armbanden te verkopen en hierop hebben we ook een code naar ons TikTokaccount gezet. Die dag kwamen er ook mensen naar ons toe die ons kenden van dit account.”

Naam: Fiene (12)
Stadsdeel: Oost
School: Dr. E. Boekmanschool
Type telefoon: iPhone XS

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden