Lijstje

Waar bestel je de beste thuisbezorgmaaltijden?

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Welke maaltijden waren de beste van de afgelopen maanden?

Bij elk hoofdgerecht van Pendergast komt, geheel volgens Amerikaanse stijl, een bijgerecht.Beeld Monique Van Loon

Fantastische truffelkroketjes

Trek in een vette hap? De Frietboutique viel goed in de smaak bij Van Loon. De kalfsvleeskroketten hebben een fikse vleessmaak en de garnalenkroketten zijn romig, schrijft ze. Het toppunt zijn de 'fantastische’ truffelkroketjes. ‘Deze zijn echt belachelijk lekker, in een fijn bros panko-jasje.’
Frietboutique, bestellen via Deliveroo en Thuisbezorgd

Kruidige varkenswangetjes

Ook van de gerookte gerechten van restaurant Pendergast genoot Van Loon. De kruidige varkenswangetjes zijn ‘botermals’ maar de ‘meaty barbecued beans’ spannen de kroon. ‘Geef mij dit bakje en een lepel en ik ben gelukkig,’ schrijft Van Loon. Maar ook in dit vleesparadijs wordt gedacht aan de vegetariër, met een gerookte seitan. ‘Niet zo sappig als het varkensvlees, maar een absoluut waardige collega.’
Pendergast, bestellen via Deliveroo

Huisgemaakte falafel

De gevulde rollen met falafel, spinaziedriehoek en dips (hoemmoes, baba ghanoush) van Tigris & Eufraat zijn verrukkelijk én betaalbaar.Beeld Monique Van Loon

Een schrale troost in tijden van thuiszitten volgens Van Loon: delicatessenzaak Tigris & Eufraat bezorgt ook. De huisgemaakte falafel is ‘subliem', het platbrood ‘uitstekend’ en de halloumi ‘subtiel geroosterd'. Van Loon proefde meerdere gevulde rollen, allemaal even lekker. Maar ook de spinaziedriehoek is een succes. ‘Het lijkt qua uiterlijk op een Griekse spanakopita, maar de smaak is absoluut meer Midden-Oosters. Licht zurig door de granaatappel, sumak en veel vers citroensap.’ 

Tigris & Eufraat, bestellen via UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd

Troostvoer

Nu de deuren gesloten zijn is ook Spaghetteria, een van Van Loon's lievelingstenten, aan het bezorgen geslagen. Een lichtpuntje voor thuiszittend Nederland, is het oordeel. De penne all’arrabbiata is ‘licht pittig, met flinke chunks knoflook en perfecte al dente penne'. Over de ravioli al tartufo is ze eveneens onverminderd enthousiast. ‘Dit is optimaal troostvoer, zeker in deze tijden.’ 
Spaghetteria, bestellen via UberEats

Snelle stamppot

Avondwinkel Sterk in de De Clercqsraat staat bekend om het gigantische aanbod speciaalbiertjes, maar je kunt er ook prima terecht voor een snelle stamppot. Deze zijn ‘lekker met een hoofdletter L,’ aldus Van Loon. Maar ook de runderstoof met gebakken aardappeltjes blijkt een hoogstandje: ‘Het vlees is botermals en de krieltjes zijn perfect gegaard.’
Sterk, bestellen via UberEats en Deliveroo

Restaurantgevoel

Het driegangenmenu van Rijks.Beeld Monique Van Loon

Door bij het restaurant Rijks te bezorgen beleef je thuis het ultieme restaurantgevoel. Bij de bestelling komt namelijk een lijstje met tips om de eetkamer gezellig te maken en een QR-code voor een passende Spotfyplaylist, schrijft Van Loon. Maar het eten doet niet onder voor de sfeer. De groene gazpacho is ‘zo volmaakt romig en kruidig, dat je even de crisis buiten vergeet'. De tri tip van rund is 'vakkundig gesneden’ en daardoor ‘bijzonder mals’. 
Rijks, bestellen via UberEats en Deliveroo

Ontbijt bestellen

Voor wie 's ochtends geen zin heeft om een saaie boterham te smeren is er Healthybelly, waar je ook ontbijt kunt bestellen. Van Loon probeerde de vegan banana pancakes: ‘Ze zijn warm, krokant van buiten en smeuïg van binnen, precies waar ik op hoopte.’ Ook over de mango bowl en huisgemaakte granola is ze zeer te spreken. 
Healthybelly, bestellen via UberEats en Deliveroo

Dik in orde

Beeld Monique Van Loon

Ramenshop Sapporo Ramen Sora is ook geslaagd voor Van Loon's bezorgtest. De varkensbouillon van de tonkotsu shoyu ramen is 'diep en complex’, de vulling ‘dik in orde’ met gegrild varkensvlees als hoogtepunt. Over de frisse vegetarische ramen met rijke bouillon steekt Van Loon wederom de loftrompet. En het houdt niet op: ook de mini teriyaki chicken bowl is een succes. ‘Zelden at ik zulke malse kip.’
Sapporo Ramen Sora, bestellen via UberEats en Thuisbezorgd

Puik werk

Vishandel Mop is al sinds 1931 een begrip in de Jan Evertsenstraat. Van Loon is fan. De kibbeling is, simpelweg, ‘fenomenaal'. Dan de beroemde haring van de speciaalzaak: ‘Zilt, zacht en bijna romig'. Zelfs voor een snelle snack kun je hier terecht, de garnalenkroket en het viskoekje voldoen aan de verwachtingen. ‘Puik werk van Mop.’
Volendammer Vishandel Mop, bestellen via Deliveroo en Thuisbezorgd

Smaakbom

Bij Lombardo's staat vaak een rij tot ver op de stoep, bestellen is dus geen overbodige luxe. De klassieke Hollandse hamburger is volgens Van Loon fantastisch van smaak, en zelfs een van de beste bezorgburgers die ze de afgelopen jaren had. Maar ook over de vegetarische burger is ze lovend. De burger van bieten, rodekool en wortel is een ‘smaakbom op alle fronten’. Naast burgers proeft Van Loon ook nog even een broodje, de Silly cheese steak. Ook deze is ‘onwijs lekker'.
Lombardo's, bestellen via Deliveroo, UberEats en Thuisbezorgd

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden