PlusEten en drinken

Voor als je even zonder inspiratie zit: nieuwe boeken over eten en koken

null Beeld
Het Parool

Teun van de Keuken: Dit is geen dieetboek

De schijf van vijf, keto, sport, vegan, intermittent fasting, een sapkuur of het puntendieet: wat werkt? Dat onderzoekt Teun van de Keuken in Dit is geen dieetboek. Hij ­probeert de zeven populairste diëten uit en zet alles op een rij. Wat zijn de voor- en nadelen? En hoe vermijd je dat vermaledijde jojo-effect en meet je jezelf echt een nieuw eetpatroon aan?
Meulenhoff Boekerij, €22,99

Klaartje Scheepers: Van aardappel tot avocado

De eerste Allerhande verscheen in 1954. Zevenhonderdduizend exemplaren werden van deze krantjes gedrukt. En nog steeds lezen miljoenen Nederlanders het blad. Klaartje Scheepers neemt je aan de hand van de AH-uitgave mee langs zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis: van groene erwten met boterhamworst tot ­huevos rancheros met boerenkool en van aardappel tot avocado.
Atlas Contact, €25

null Beeld

Fou Fow’s Musings and Recipes

Fow Pyng Hu

Fow Pyng Hu, filmmaker en eigenaar van ­restaurant Fou Fow Ramen, deelde als Smulpapen-columnist van Het Parool een jaar lang zijn beste recepten. Die veertig columns zijn gebundeld in dit kookboek, dat ook verhalen bevat over Hu’s Chinese familiegeschiedenis, zijn jeugd in Eindhoven en zijn ervaringen als filmmaker en ondernemer in coronatijd.
Fou Fow Studio, €14,95

null Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden