Volg een workshop chocoladesommelier tijdens het Chocoa Festival

Chocoladeliefhebbers kunnen aankomend weekend hun hart ophalen tijdens het Chocoa Festival in de Beurs van Berlage. Bezoekers kunnen onder meer meedoen aan een workshop chocolade maken. 

Beeld Chocoa Festival

Bijna honderd chocolademakers en cacaoboeren uit de hele wereld presenteren tijdens het festival hun chocolade.  Zo kun je onder meer chocola uit Vietnam, Suriname en Zambia proeven. Ook worden er repen verkocht van To’ak Chocolade - naar eigen zeggen de duurste chocolade ter wereld - à 450 euro per stuk. 

Zoetekauwen die meer willen dan alleen voor hun plezier proeven, kunnen op zaterdag een kennismakingscursus chocoladesommelier volgen. Bij een andere workshop leer je zelf chocolade maken van cacaobonen. 

Tijdens het congres staat het thema duurzaamheid centraal. “De cacaosector liep niet voorop als het gaat om duurzaamheid, maar is nu voortvarend op weg om die achterstand in te lopen,” zegt organisator Jack Steijn. In de aanloop naar het festival wordt daarom onder meer een congres en vakbeurs over duurzame productie georganiseerd voor chocolademakers. 

Chocoa Festival, Beurs van Berlage, 22 en 23 februari, 10.00 - 18.00, toegang €15,50

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden