PlusWeekmenu

Vijf smakelijke suggesties voor komende week: van Thaise soep met kip en groenten tot gevulde pompoen uit de oven

Even geen zin om zelf iets te bedenken? In Het Parool Weekmenu staan elke week vijf recepten van Eatertainment, de plek voor food- en lifestyle-inspiratie. Met deze keer onder andere: risotto met spekjes, courgette en munt

Het Parool

Maandag: Thaise soep met kip en groenten

Thaise soep met kip en groenten. Beeld
Thaise soep met kip en groenten.

Ingredië̈nten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 2 kipdijfilets
- 200 ml kokosmelk
- 3 el gele currypasta
- 2 tl gemberpoeder
- peper en zout
- 200 ml groentebouillon
- 2 rode paprika’s
- 400 gr babymaïs
- 1 limoen
- handje koriander

Bereidingswijze

1.Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. aan.

2.Snijd de kipdijfilets in stukken en voeg toe aan de pan. Bak de kip bijna gaar. Voeg hier vervolgens de kokosmelk, currypasta, gemberpoeder en flink wat peper en zout aan toe. Meng goed.

3.Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Snijd intussen de paprika’s in reepjes.

4.Voeg als laatste de paprikareepjes en babymaïs toe aan de soep. Laat nog 5 min. doorkoken. Snijd de limoen in schijfjes en ris de blaadjes van de takjes ­koriander. ­Serveer de soep met een schijfje limoen en verse ­koriander.

Dinsdag: Steak tartare met appel en waterkers

Steak tartare. Beeld
Steak tartare.

Ingredië̈nten voor 2 personen
- 200 gr biefstuk
- 2 el dijonmosterd
- 1 tl zout
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- 12 kapperappeltjes
- 2 el zonnebloemolie
- 1 kleine stokbrood
- 1 friszure appel
- 4 miniaugurken
- 2 eidooiers
- 75 gr waterkers
- ½ bosje tuinkers
- 1 tl grof zeezout

Bereidingswijze

1.Snijd de biefstuk heel fijn en meng met de helft van de mosterd, zout en peper. Plaats steekringen (Ø 9 cm) in het midden op twee borden en vul met de biefstuk. Druk goed aan en haal de steekringen eraf.

2.Laat de kapperappeltjes uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kapperappeltjes in 4 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

3.Snijd het stokbrood in plakjes en rooster goudbruin in dezelfde koekenpan.

4.Verwijder het klokhuis en snijd de appel in langwer­pige reepjes. Snijd de augurk fijn. Breek de eieren in tweeën en bewaar de eidooiers in één helft van de eierschaal. Plaats in het midden van de steak tartare.

5.Leg de waterkers rond de steak tartare en verdeel de kapperappeltjes, appel en augurk eroverheen. Garneer met de tuinkers. Maak het bord af door met de overige mosterd strepen te trekken over het bord. Verdeel het grove zeezout over de steak tartare en serveer met het geroosterde brood.

Woensdag: Gevulde pompoen uit de oven met couscous

Gevulde pompoen uit de oven met couscous. Beeld
Gevulde pompoen uit de oven met couscous.

Ingredië̈nten voor 2 personen
- 1 flespompoen
- 3 el olijfolie
- peper en zout
- 150 gr couscous
- 40 gr pijnboompitten
- 100 gr feta
- 100 gr rozijnen
- 2 handjes verse spinazie

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de pitjes en hol de pompoen uit tot je een rand vruchtvlees overhoudt van ongeveer 1,5 centimeter.

2.Besprenkel de pompoen met olijfolie, peper en zout. Bak in ca. 45 min. zacht in de oven.

3.Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de couscous hierna met de pijnboompitten, verkruimelde feta en rozijnen. Scheur de spinazie in stukken en meng er ook doorheen. Breng de couscoussalade eventueel extra op smaak met peper en zout.

4.Haal de pompoen uit de oven en vul met de couscoussalade.

Donderdag: Vispakketje met mozzarella en spinazie

Vispapillot met mozzarella, tomaat en spinazie. Beeld
Vispapillot met mozzarella, tomaat en spinazie.

Ingredië̈nten voor 2 personen
- 100 gr cherrytomaten
- 2 el zwarte olijven
- verse basilicum
- 1 bol mozzarella
- 1 citroen
- 2 handjes spinazie
- 2 kabeljauwfilets
- zeezout
- 1 tl oregano

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de cherry­tomaten en de olijven. Snijd de basilicum fijn, de ­mozzarella in plakjes en de citroen in partjes.

2.Leg twee stukken bakpapier naast elkaar op een bakplaat en verdeel hierover de spinazie. Leg hier de ­stukken kabeljauw bovenop en bestrooi met zeezout. Leg op ieder stuk vis 1 plakje mozzarella en verdeel de cherrytomaten en olijven eroverheen. Strooi de basilicum en oregano over het geheel en leg als laatste een partje citroen op de vis.

3.Vouw het bakpapier dicht en bak het vispakketje 25 min. in de oven.

4.Haal het vispakketje uit de oven en serveer eventueel met extra mozzarella.

Vrijdag: Risotto met spekjes, courgette en munt

Weeekmenu Risotto met spekjes, courgette en munt. Beeld
Weeekmenu Risotto met spekjes, courgette en munt.

Ingredië̈nten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 el olijfolie
- 150 gr spekblokjes
- 180 gr risottorijst
- 1 l groentebouillon
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 50 gr ongezouten roomboter
- 2 takjes verse munt

Bereidingswijze

1.Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 à 3 min. en voeg vervolgens de spekblokjes en courgette toe. Bak 5 min. mee.

2.Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee. Voeg een scheutje bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon volledig is opgenomen. Herhaal dit tot de risottorijst gaar is. Dit duurt ongeveer 25 min.

3.Roer de Parmezaanse kaas en roomboter door de ­risotto. Verdeel de risotto over de borden en top af met verse munt.

Ga naar www.eatertainment.nl voor nog meer recepten en inspiratie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden