Weer open

Venster 33: ‘Na een uur bleek dat het speciaalbier niet was aangesloten’

Menno van Dorp (42), eigenaar van café-restaurant Venster 33, beseft dat het op de centen moet letten.

Venster 33 in de Eerste Van der HelststraatBeeld Nosh Neneh

Hoe is het om weer open te zijn?

“1 juni was geweldig, en een beetje onwennig. Het voelde alsof we voor het eerst openden: na een uur kwamen we erachter dat het speciaalbier nog niet was aangesloten.”

Hoe bent u de lockdown door­gekomen?

“We waren een beetje aan het stoeien met de situatie: moesten we afhaalmaaltijden gaan bezorgen? Daar dachten we over na. Normaal zijn we in het weekend 18 uur per dag open, nu hadden we tijd over. Ik heb mijn kinderen huiswerkbegeleiding gegeven, maar was ook veel in de zaak.”

Wel even lekker rustig zo, zonder collega’s?

“Nee, we misten de reuring. En de gekke verhalen die we elkaar vertellen, die heb ik ook gemist. De collega’s waren eigenlijk heel begripvol. Het zijn allemaal jonge mensen, die zoiets hadden van: we horen het wel.”

Is er iets veranderd aan de manier van werken?

“We hebben een nieuwe, eenvoudigere menukaart geïntroduceerd, om de voorraad te beperken. We beseffen goed dat we op de centen moeten letten. Bezorgen werkte voor ons niet: dat was een hoop gedoe voor zo’n honderd euro omzet op een dag.”

Nog een voordeel ontdekt aan de ­tijdelijke sluiting?

“Na gesprekken met wat horecacollega’s kwamen we tot de conclusie dat de rust toch ook wel even lekker was. In het begin moest ik wel veel dingen regelen, wat frustreerde, want je loopt tegen dichte deuren aan. Ik heb me in elk geval niet verveeld.”

Eerste Van der Helststraat 42

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden