Bezorgtest

Vegabond laten bezorgen is duur, maar een weeshuis wordt gevoed

Het is niet goedkoop, maar hier kun je een half weeshuis mee voeden. Beeld Monique Van Loon

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Vegabond.

Waar bestellen we?
Aan de Leliegracht zit al ruim vijf jaar de vegan hotspot Vegabond. Tijd om een bestelling te plaatsen. Wel vreemd: het menu bij UberEats is veel uitgebreider dan dat bij Thuisbezorgd. Bij de eerste zie ik summer rolls, havermoutpap en een acaï bowl staan, terwijl die bij Thuisbezorgd missen.

Ik vind alles heerlijk klinken. Het zijn voornamelijk ontbijt- en lunchgerechten (bestellen kan tot 18.00 uur), maar met bepaalde ­gerechten zou je ook prima kunnen avondeten.

Ik ga voor de pompoenquiche (€11,95) en de wintersalade (€11,95). Het plantaardige saucijzenbroodje (€4,00), met tofu in plaats van gehakt, vind ik een leuke vondst. Ik maak de bestelling af met een glutenvrije ‘Snickers’ (€5,75) met plantaardige slagroom, en tot slot een klein sapje (€5,50).

Dat is allemaal aan de prijs.
Behoorlijk. Bijna 12 euro voor een stuk quiche en dik 5 euro voor een klein drankje? Goedkoop is het niet, ook al is het allemaal plantaardig en huisgemaakt.

Tijd om te proeven!
Als ik na een halfuurtje alle bakjes openvouw, denk ik vooral: wat een enorme porties! Het is dan niet goedkoop, maar hier kun je een half weeshuis mee voeden. Wel is alles koud. Prima bij de salade, maar de koelkastkoude quiche piep ik maar even op in de oven.

Allereerst de salade van spelt en geroosterde groenten. Een goed gevulde bak, goed op smaak en de tahin-saus is een droom: rijk en romig, en dat zonder dierlijke producten. De sla is knisperend vers; dat overkomt me helaas niet vaak bij thuisbezorgde salades. Chapeau.

Restaurant Vegabond 
Open ma-zo 11.00 tot 18.00 uur.
Bestellen via UberEats en Thuisbezorgd
Prijs €39,15 voor quiche, salade, saucijzenbroodje, ‘Snickers’ en smoothie
Aanrader De quiche en de salade zijn fantastisch, het saucijzenbroodje valt tegen. Goedkoop is het niet, maar de porties zijn zeer royaal.

Ook heel fijn is de quiche: een extreem hoge punt, bijna zo groot als mijn gezicht, vol pompoen, prei en zongedroogde tomaten. Het glutenvrije deeg doet aan een appeltaartkorst denken, maar dan hartig: een beetje kruimelig en op een goede manier ‘ver’ gebakken. Van de bijgeleverde tomatenrelish zou ik graag een literpot bestellen, zó lekker.

Dit klinkt goed.
Ja, maar minder enthousiast ben ik over het saucijzenbroodje. Grappig concept, maar het deeg is ongaar en de tofu-vulling smaakt muf. Het sapje met appel, rode biet, wortel en gember is duidelijk versgeperst. Heel smakelijk, maar ik vind het wel echt te duur voor wat je krijgt.

Tot slot de ‘Snickers’ als toetje: wat deze aan formaat ontbeert, maakt ie qua smaak goed. Zeker een aanrader als je veganistisch eet en zin hebt in zoet.

Lees hier onze andere bezorgtesten.

De ‘Snickers’ is een aanrader. Beeld Monique Van Loon

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de UIT nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.