Aldus

Veel grote kunstbeurzen zijn afgelast. Dan maar een eigen expositie

Zes Nederlandse kunsthandelaren exposeren vanaf donderdag in het Hilton. Robert Aronson (49) komt niet zonder zijn tulpenvaasje.

Noor Lagendijk
PS aldus Beeld -
PS aldusBeeld -

Veel grote kunstbeurzen zijn afgelast. Dan maar een eigen expositie?

“In de coronatijd hebben we als kunsthandelaren veel contact met elkaar gehad. We misten elkaar, maar ook onze gasten. Dat leidde tot een optie op de balzaal van het Hilton Hotel; gelukkig kan het doorgaan.”

Aardewerk voelen of een schilderwerk van dichtbij bekijken: zal dat allemaal wel mogelijk zijn?

“Alles zal gaan zoals gewoonlijk bij een kunstbeurs, alleen sta je niet meer te dringen. Er mogen maximaal veertig bezoekers de zaal in.”

Ook in uw zaak – Aronson Antiquairs in de Nieuwe Spiegelstraat – is het stil geweest.

“Ik heb redelijk wat relaties die in het buitenland wonen. We hebben vaak getelefoneerd en soms komt er dan toch iets los. En wij zitten al jaren op internet. Maar ik zit veel liever tegenover mensen, zoals vanouds.”

Voor de gelegenheid neemt u uw nieuwste aanwinst mee.

“We nemen allemaal iets bijzonders mee. Zo komt er bijvoorbeeld ook een nooit eerder vertoond doek van Karel Appel. Ik neem mijn pas aangekochte stuk mee: een Delfts tulpenvaasje uit circa 1690 van Adrianus Kocx. Er zijn maar vier stuks van dit model vaasje bekend, waarvan maar twee waar dit merk op staat. Er is onlangs een stoel ontdekt waar in de geborduurde bekleding dit vaasje ook te zien is, dat vind ik erg leuk.”

Naar alle waarschijnlijk keert u zonder het vaasje terug naar huis?

“We zullen zien hoe het gaat. Ik ben wel heel benieuwd wat mensen ervan zullen vinden. Het lijkt me vooral erg leuk om elkaar weer te zien. De toegang is gratis en vanaf zaterdag is onze expositie open voor iedereen. Alles is er te koop.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden