Bezorgtest

Vatten Ramen: van goddelijke bouillon tot deegflubbers

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Vatten Ramen.

De bestelling bij Vatten Ramen. Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Ik heb zin in Japanse noedelsoep en Vatten Ramen heeft diverse vestigingen in de stad. De zaak op de Kerkstraat (waar ik bestel) maakt de soep op basis van kippenbouillon. Tonkotsu ramen, van varkensvlees, is alleen in de vestiging op de Zeedijk te krijgen.

Wat biedt het menu?

Er is een aantal opties, het verschil zit ’m voornamelijk in de toppings van de soep. Ik kies de standaard- en ­tevens goedkoopste optie van 15 euro. Dat is niet goedkoop voor een soep, maar weet dat het ontzettend veel tijd kost goede ramen te maken; de bouillon moet al minstens zes uur, zo niet langer trekken.

Er is ook vegan ramen, van paddenstoelen en kombu, met gegrilde groenten. Alle soorten ramen zijn tevens in een spicy versie te bestellen. Tot slot zijn er nog wat extra gerechten, zoals gefrituurde kip en dumplings. Ik kies de huisgemaakte vegan gyoza (€7).

Rijden maar!

Na een dik halfuur komt de bestelling aan, 400 milliliter bouillon en 300 gram aan overige ingrediënten, eier­noedels, kip, spinazie, zwarte champignons, bosui en gefrituurde uitjes. Netjes verpakt, de bouillon los van de rest, zodat je deze er zelf bij kunt gieten. De bouillon is wel warm, maar verre van heet, dat baart me zorgen voor het doorgaren van de noedels.

De vegan gyoza van Vatten Ramen. Beeld Monique Van Loon

Wat betreft de kip: op het menu heet het chicken char siu, wat geroosterd of gebarbecued vlees betekent. Wat ik aantref, lijken echter dunne plakjes gestoomde of ­gekookte kippenborst. Mals, maar redelijk smakeloos.

Over de bouillon ben ik laaiend enthousiast. Sterk en vettig: de ultieme kipsmaak in vloeibare vorm. Deze troebele soort wordt dan ook kotteri (rijk) genoemd, in tegenstelling tot assari (licht). Hier kan ik wel een liter van op.

En de noedels?

Bij het bestellen kon ik kiezen uit vier soorten. Ik koos de eiernoedels. Deze zijn helaas extreem taai. Misschien had de bouillon heter moeten zijn of hadden ze anders moeten worden voorbereid, want nu liggen ze als een harde kluwen in de soep. De toppings zijn prima, met de jellyachtige paddenstoelen als hoogtepunt.

Je had ook nog gyoza besteld?

Die mag je overslaan. Zeven slappe, compleet aan ­elkaar geplakte deegflubbers met een onduidelijke en onprettige vulling. Op de websitefoto’s zie ik de originele gyozavorm van een halve maan, in werkelijkheid zijn het net slordig opgerolde pannenkoekjes. Weggegooid geld.

Restaurant Vatten Ramen
Open ma-zo 11.00 tot 21.30 uur, tussen 15.00 en 17.00 uur gesloten
Bestellen via Uber­Eats, Thuisbezorgd en Deliveroo

Prijs €22,- voor ramen en gyoza
Aanrader De bouillon van de ramen is goddelijk, maar de noedels zijn niet heel goed. De vegan gyoza valt ­extreem tegen.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool. 

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden