Aldus

Vanuit het niets klusjesman voor modeketen Zara

Dylan van Eijkeren

Sion Guetta (38) reed op een bakfiets in Oost als eenvoudige doch nijvere klusjesman. Toen werd hij gebeld door modeketen Zara.

null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

U had een keurige dienstbetrekking, maar kreeg het in de bol?

“Als elektrotechnisch storingsmonteur ging ik aardig over mijn grenzen heen. Ik deed meer dan ik aankon, voelde me opgejaagd. Mijn werkgever deed weinig met mijn signalen. Dus dacht ik een jaar geleden: ik moet zelf mijn werkdruk gaan ­regelen. Maar hoe dan?”

U stamt niet uit een ondernemersgeslacht?

“Nee. Drie buurvrouwen hebben me geïnspireerd. Een van hen zag ik hard werken als het regende en aan de Amstel relaxen wanneer de zon scheen. Dat leek me wel wat. Maar ik ben het ‘ja-maar-wat-als’-type, en daarop zeiden mijn andere twee buurvrouwen: gaan, springen nu.”

Wat klust u?

“Ik weet niet hoe het kan, maar ik vind voor elk probleem een oplossing. Ik pakte alles aan, van planten verpotten tot schilderijtjes ophangen en vloeren kitten. Hier in het Amstelkwartier liep het best goed.”

U begon op een klusbakfiets?

“Ja, maar ik rijd nu in een rood bestelautootje met mijn bedrijfslogo, Get A Solution. Daarvan spreek je het eerste deel dus uit als mijn achternaam. Ideetje van een buurman. Sinds kort denk ik aan een elektrische bus.”

Want?

“Uit het niets kreeg ik Inditex aan de lijn, het grootste modebedrijf ter ­wereld, van Zara, Massimo Dutti en Bershka. Of ik hun dertig, veertig winkels in Amsterdam wilde doen. Elke middag klus ik nu voor hen: hang- en sluitwerk, beslag, elektrische storingen, van alles eigenlijk. ­’s Ochtends werk ik nog in mijn eigen buurtje, want mijn buren verloochen ik niet; dankzij hen is alles gaan groeien.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden