Bezorgtest

Van ’t Spit: veel vet en zout, maar wel erg lekker

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Van ’t Spit.

Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Bij een zaak die me al zo vaak getipt is om te testen: Van ’t Spit, met meerdere vestigingen. Thuis laten bezorgen kan via het filiaal op de Nieuwezijds Voorburgwal.

Wat biedt het menu?

Zoals verwacht staat de gegrilde kip – in halve of hele portie – voorop, te combineren met allerlei sausjes. De rode-uienchutney en de piripiri trekken me het meest. Uiteraard zijn er klassieke bijgerechten als friet, maïs, koolsalade en aardappelpuree. De ‘chicken crunchy’ met curry-gembermayonaise klinkt spannend. Jammer dat de cheesecake online niet te bestellen is, volgens kenners is die heel goed.

Rijden maar!

Ik zie in de app dat de bezorger lang bij het restaurant moet wachten. Na bijna 40 minuten arriveert hij. Alles komt goed warm in kartonnen doosjes aan. Op de website van het restaurant lees ik dat ze werken met gevogelte uit Brabant dat diervriendelijk opgroeit in ruime stallen.

Laten we dan beginnen met het belangrijkste.

Zeker. De kip (€13 voor een halve) is sappig, plezierig gemarineerd en met een perfecte grillsmaak. En een nette portie: bijna 450 gram per helft. Voor de sausjes betaal je per stuk 50 cent extra. De piripiri is smakelijk, maar extreem pittig door de madame-jeanette; oppassen geblazen als je niet goed tegen spicy kunt. De rode-uienchutney is prettig zoet-zuur, maar te grof en zwaar voor de kip. Eigenlijk heeft die ook helemaal geen extra condimenten nodig, hij is sappig en heeft genoeg smaak van zichzelf.

Hoe zijn de bijgerechten?

Over de chicken crunchy (€7,50) ben ik enthousiast. De stukjes zijn extreem mals met een krokant jasje. Doch niet goedkoop. Bovendien is het écht slordig dat ze de speciale mayonaise vergeten zijn.

De maïskolf (€4,25) druipt van het vet (servetten in de aanslag!), maar ik ben er wel fan van. De koolsalade (€4,25) doet dienst als frisse tegenhanger, is gelukkig niet té romig en heeft veel bite.

Tot slot de zoeteaardappelpuree (€ 4,50) en de friet (€4,50). Beide niet goedkoop. De friet is mooi knapperig, maar overdadig zout, en ik proef oud frituurvet. De puree is bijna meer boter dan zoete aardappel, uiteraard verschrikkelijk lekker, maar wel een vette bom.

Restaurant Van ’t Spit
Open ma-zo 12.00 tot 21.00 uur. Bestellen via UberEats en Deliveroo.
Prijs €51 voor twee keer een halve kip met sausjes, crunchy chicken en vier bijgerechten.
Aanrader Veel vet en zout, maar wel erg lekker, op wat slordigheden na.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden