PlusWeekmenu

Van slawraps met hoisinkip tot nacho’s met zoete aardappel: vijf fijne recepten voor volgende week

Even geen zin om zelf iets te bedenken? In Het Parool Weekmenu staan elke week vijf recepten van Eatertainment, de plek voor food- en lifestyle-inspiratie. Met deze keer onder andere wrappizza met pulled chicken.

Maandag: Gevulde zoete aardappel met quinoa

Gevulde zoete aardappel met quinoa en tahinidressing. Beeld
Gevulde zoete aardappel met quinoa en tahinidressing.

Ingredië̈nten voor 2 personen

- 2 grote of 4 kleine zoete aardappelen
- 1 aubergine
- olijfolie
- peper en zout
- 100 gr quinoa
- 6 dadels
- 30 gr rozijnen
- 3 takjes verse peterselie
- 2 el pijnboompitten
- 2 el tahini
- ½ teentje knoflook

Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappelen en verpak ze individueel in aluminiumfolie. Leg de aardappelen op een bakplaat en plaats deze ongeveer 60 min. in de oven.

2.Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Leg de blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Plaats de aubergineblokjes voor 20 à 25 min. bij de zoete aardappelen in de oven.

3.Kook de quinoa volgens de verpakking.

4.Snijd de dadels en rozijnen in stukjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit een pan en rooster de pijnboompitten.

5.Giet de quinoa af en meng met de aubergine, dadels, rozijnen en peterselie in een kom. Houd wat peterselie apart voor de dressing. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

6.Meng de tahini met een scheutje water tot een gladde dressing. Pers of snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de dressing. Breng op smaak met een beetje peterselie.

7.Haal de zoete aardappelen uit de oven en haal uit de aluminiumfolie. Let op! Erg heet.

8.Snijd een diepe inkeping in de zoete aardappelen. Vul elke zoete aardappel met quinoasalade en besprenkel met de tahinidressing. Top af met pijnboompitjes.

Dinsdag: Spaghetti met zeekraal en mosselen

Spaghetti met zeekraal en mosselen. Beeld
Spaghetti met zeekraal en mosselen.

Ingredië̈nten voor 2 personen

- 500 gr mosselen
- 250 gr spaghetti
- 1 ui
- 300 gr cherrytomaten
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- 1 citroen
- 100 gr zeekraal

Bereidingswijze
1.Spoel de mosselen af met koud water en haal de mosselen met een kapotte schelp eruit. Breng de mosselen aan de kook in een grote pan met water. Kook ze in ongeveer 8 min. gaar met de deksel op de pan totdat ze open gaan staan. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2.Verwijder de mosselen die nog dicht zitten en haal de overige mosselen uit de schelp. Houd een aantal mosselen in de schelp apart ter garnering.

3.Snipper de ui en halveer de cherrytomaten. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 à 3 min. en voeg de spaghetti, mosselen en cherrytomaten toe. Roer even om en breng op smaak met peper en zout.

4.Snijd de citroen in partjes. Verwijder eventuele verharde delen aan de onderkant van de zeekraal en meng door de pasta.

5.Verdeel de pasta over 2 (diepe) borden. Garneer met de apart gehouden mosselen in de schelp en een partje citroen.

Woensdag: Slawraps met hoisinkip en groenten

Slawraps met hoisinkip en rijstnoedels Beeld
Slawraps met hoisinkip en rijstnoedels

Ingredië̈nten voor 4 personen

- 160 gr hoisinsaus
- 2 el srirachasaus
- 4 el sojasaus
- 20 gr gember, geraspt
- 2 kipfilets
- 1/6 komkommer
- 4 radijsjes
- 2 little gem slakroppen
- 40 gr mihoen
- sap van ½ limoen
- 1 el vissaus
- 1 el gembersiroop
- 30 gr pinda’s
- 40 gr wortel, julienne gesneden
- 3 tl witte sesamzaadjes, geroosterd
- 4 takjes koriander, fijngehakt
- 4 takjes munt, fijngehakt

Bereidingswijze
1.Bereid de marinade door de hoisinsaus te mengen met srirachasaus, sojasaus en gember.

2.Snijd de kip in reepjes van 3 cm lang en breng op smaak met peper en zout. Bak de kipreepjes in een koekenpan totdat ze gaar zijn. Haal de kipreepjes uit de pan en meng met de marinade. Laat staan.

3.Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de radijsjes in plakjes. Snijd de stronk van de little gem en maak de bladeren los. Was ze en leg 8 bladeren op een schaal. Bewaar de rest voor een salade.

4.Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Maak een vermicellidressing door het limoensap te mengen met vissaus en gembersiroop. Meng de helft door de mihoen en bewaar de rest als dip.

5.Hak de pinda’s fijn. Verdeel over ieder blad little gem wat wortel, mihoen, komkommer en gemarineerde kip. Top af met radijs, pinda’s, witte sesamzaadjes, koriander en munt. Serveer met de overgebleven dip.

Donderdag: Wrappizza met pulled chicken

Wrap pizza met pulled chicken Beeld
Wrap pizza met pulled chicken

Ingredië̈nten voor 2 personen

- 2 kippendijfilets
- 1 el olijfolie
- 2 el ketjap
- 2 el honing
- zout
- 150 gr cherrytomaten
- 4 handjes cheddarkaas
- 4 volkoren tortilla’s
- handje rucola

Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de kip in een steelpan met water gaar. Haal de kip uit het water en trek met 2 vorken uit elkaar. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de gekookte kip met de ketjap, honing en wat zout ongeveer 5 min.

2.Halveer de cherrytomaten. Verdeel de cheddarkaas over de tortilla’s, gevolgd door de cherrytomaten en de pulled chicken. Bak de wrappizza’s 10 min. in de oven totdat de kaas gesmolten is en de tortilla’s licht gekleurd zijn.

3.Haal de wrappizza’s uit de oven en top af met rucola.

Vrijdag: Nacho’s met gehakt en zoete aardappel

Nachoschotel met gehakt en zoete aardappel Beeld
Nachoschotel met gehakt en zoete aardappel

Ingredië̈nten voor 2 personen

- 2 kleine zoete aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 500 gr rundergehakt
- 100 gr doperwten
- 50 gr maïs
- 100 gr tortillachips naturel
- handje geraspte cheddarkaas
- handje verse koriander
- 2 el crème fraîche
- 1 limoen

Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.

2.Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. Voeg het gehakt toe en rul dit. Voeg vervolgens de doperwten, maïs en zoete aardappel toe bij het gehakt en bak nog 5 min. mee.

3.Verdeel het geheel over een ovenschaal. Verdeel hierover de tortillachips, gevolgd door de kaas. Zet de schaal 10 à 15 min. in de oven totdat de kaas gesmolten is. Maak af met wat verse koriander en crème fraîche. Serveer met partjes limoen.

Ga naar www.eatertainment.nl voor nog meer recepten en inspiratie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden