PlusBezorgtest

Van quiche tot salade: Deli-caat, voor een prima doordeweekse maaltijd

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Deli-caat.

De bestelling bij Deli-caat.Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Deli-caat is een zaakje op de hoek van de Admiralengracht. Deze delicatessenwinkel specialiseert zich voornamelijk in biologische take-awaymaaltjes waarin lokale producten de boventoon voeren. Eigenaar Catelijne en haar team koken uit alle windstreken, van Zuid-Amerikaanse quesadilla’s en Thaise linzensoep tot ­Indonesische gadogado en Koreaanse ­slarolletjes. Er zijn onder andere quiches, soepen, salades, broodjes en taartjes. Er zijn opties voor zowel carnivoren als veganisten; de vegan shoarma (‘karma shoarma’) op een pitabroodje van de lokale Turkse bakker vind ik erg sympathiek klinken.

De kaart verandert regelmatig. Op het moment dat ik bestel is de Aziatische week ingezet. Er zijn ook opties voor de ‘kleine eter’ of voor klanten die een wat minder ruim gevulde portemonnee hebben. Tof. Tot slot telt het onlinemenu een flink aantal huisgemaakte zoetigheden, allerlei soorten frisdrank en een handjevol wijnen en bieren.

Rijden maar!

Het lijkt rond zessen erg druk bij Deli-caat. De app geeft aan dat de bezorger er al is, maar dat het eten nog niet klaar is. Uiteindelijk neem ik na ongeveer veertig minuten de tas in ontvangst.

Je kunt via de bestelapp aangeven of je de gerechten koud of warm wilt ontvangen; ik koos voor het laatste. Dat is gelukt: elk afzonderlijke item is netjes op temperatuur.

De miniquiche is precies goed qua formaat en smaak.Beeld Monique van Loon

Ik begin met de Indiase auberginecurry (€14,50), een van de plantaardige opties van de Asian week. Deze curry is volledig vegan en romig gemaakt met kokosmelk. Het is een royale portie van een kruidige (milde) stoof, met veel zachte aubergine en ui. De bijgeleverde mangochutney is zoetig en scherp, de basmatirijst prima gekookt. Een heerlijk gerecht; alleen het naanbroodje had voor mij wat verser mogen smaken. Maar al met al een prima doordeweekse maaltijd.

Wat proefde je nog meer?

Er zijn meerdere combideals te bestellen. Denk: salade met soep, quiche met soep, quiche met salade… De laatste combinatie belandde in mijn winkelmandje. Voor €12,50 krijg ik een miniquiche, ongeveer twaalf centimeter in diameter, stevig gevuld met geitenkaas, spinazie en pijnboompitten. Zout en kazig, precies goed – zowel qua formaat als qua smaak.

De salade met orzopasta, kikkererwten, rucola, feta en veel groene kruiden is licht en fris. De kekers zijn fiks geroosterd, dat maakt ze krokant en extra smakelijk. De dressing van yoghurt met citroen had wat spannender gekund, maar alles bij elkaar is het een vrolijke en goed vullende salade.

Nog plek voor een dessert?

Als toetje eet ik de chocoladetaart (€4,50). Een van de allerbeste die ik ooit at: plakkerig, puur en absoluut voor herhaling vatbaar.

Deli-caat

Open ma-vrij 11.00 tot 21.00 uur, za-zo 16.00 tot 21.00 uur
Bestellen via UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd
Prijs €31,50 voor curry, quiche, ­salade en taart
Aanrader Ja, voor doordeweeks!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden