PlusWeekmenu

Van panzanella tot spinaziecurry: vijf fijne recepten voor komende week

Even geen zin om zelf iets te bedenken? In Het Parool Weekmenu staan elke week vijf recepten van Eatertainment, de plek voor food en lifestyle inspiratie.

null Beeld -
Beeld -

Op maandag staat een snelle traybake met vis op het menu, dinsdag is er orecchiette met kipgehaktballetjes, woensdag panzanella, donderdag rijst met kip en groenten en op vrijdag een spinaziecurry met flatbread.

Maandag

Traybake met makreel en groene groenten

Ingredië̈nten

Voor 2 personen

- 200 gr bimi - 100 gr groene aspergetips - 200 gr sugarsnaps - 100 gr edamame bonen - 1 el sesamolie - 1 el sojasaus - 1 el sesamzaadjes - 2 makreelfilets, met huid - 3 teentjes knoflook - 150 gr zilvervliesrijst

Kijk voor de bereidingswijze hier.

null Beeld -
Beeld -

Dinsdag

Orecchiette met harissa ­kipgehaktballetjes

Ingredië̈nten

Voor 4 personen

- 600 gr kipgehakt - 4 tl harissa pasta - 50 gr broodkruimels - 1 ei - 1½ tl zout - 1 ½ tl peper - 3 el olijfolie - 500 gr cherrytomaten - 1 sjalot - 2 teentjes knoflook - 1 el balsamicoazijn - 400 gr orecchiette - 2 takjes munt

Kijk voor de bereidingswijze hier.

null Beeld -
Beeld -

Woensdag

Panzanellasalade met zelfgemaakte vinaigrette

Ingrediënten

Voor 2 personen

- 400 gr cherrytomaat, kleurenmix - 4 romatomaten - 200 gr zuurdesembrood - 175 ml Bertolli extra vergine olijfolie - peper en zout - 2 stuks buffelmozzarella - 2 teentjes knoflook - 4 el wittewijnazijn - 1 el honing - 6 takjes basilicum

Kijk voor de bereidingswijze hier.

null Beeld -
Beeld -

Donderdag

Rijst met kip en groenten in een zelfgemaakte saus

Ingrediënten

Voor 2 personen

- 2 sjalotten - 2 teentjes knoflook - 1 rode paprika - 1 gele paprika - 100 gr basmatirijst - 1 el olie - 200 gr kipfiletblokjes - 100 ml kippenbouillon - 2 el suiker - 2 el oestersaus - 2 el zoete sojasaus - 2 el vissaus - 1 limoen, rasp - 2 takjes basilicum

Kijk voor de bereidingswijze hier.

Vrijdag: spinaziecurry met witte kaas en flatbread. Beeld
Vrijdag: spinaziecurry met witte kaas en flatbread.

Vrijdag

Spinaziecurry met witte kaas en flatbread

Ingrediënten

Voor 2 personen

- 300 gr spinazie - 2 ½ tl zout - 1 ui - 5 teentjes knoflook - 20 gr verse gember - 2 el olie - 1 tl chilivlokken - 1 tl komijnzaad - 2 tomaten - ½ tl kurkuma - 1 tl garam masala - 200 gr witte kaas - 5 gr verse koriander - 2 lente-uitjes - 220 gr tarwebloem - 2 el boter

Kijk voor de bereidingswijze hier.

Ga naar eatertainment.nl voor nog meer recepten.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden