PlusWeekmenu

Van oranje tompoucetaart tot een vispannetje: vijf fijne recepten voor komende week

Even geen zin om zelf iets te bedenken? In Het Parool Weekmenu staan elke week vijf recepten van Eatertainment, de plek voor food en lifestyle inspiratie.

null Beeld

Op maandag staat een Hawaï kipburger op het menu, op dinsdag een oranje tompoucetaart wegens Koningsdag, woensdag is er een frisse salade, donderdag een vispannetje en vrijdag een burrito bowl met cajunkip.

Maandag

Hawaï kipburger met ananassalsa

Ingrediënten

Voor 4 personen

- 1 rode ui - 1 sinaasappel - 1 verse jalapeñopeper - 5 gr munt - 250 gr ananasstukjes - 1 krop romaine sla - 1 el olie - peper en zout - 4 pitabroodjes - 4 kipburgers - 4 el mayonaise - 1 el kerriepoeder

Kijk voor de bereidingswijze hier.

null Beeld

Dinsdag

Oranje tompoucetaart

Ingrediënten

Voor 8 personen

- 8 plakken bladerdeeg - rasp en sap van 1 sinaasappel - 4 eidooiers - 115 gr suiker - 40 gr bloem - 1 zakje vanillesuiker - 400 ml melk - 2 gelatineblaadjes - 200 gr fondant (of kant-en-klaar gebaksglazuur) - 3 drupjes gele kleurstof - 1 drupje rode kleurstof - 150 ml slagroom

Kijk voor de bereidingswijze hier.

null Beeld

Woensdag

Sinaasappel-venkelsalade met frisse dressing

Ingrediënten

Voor 4 personen

- 2 venkelknollen - 4 sinaasappels - 4 el olijfolie extra vergine - peper en zout - 100 gr rucola - 60 gr Parmezaanse kaas, flakes - 4 el pijnboompitjes, geroosterd - 5 gr dille

Kijk voor de bereidingswijze hier.

null Beeld

Donderdag

Vispannetje met bladerdeeg

Ingrediënten

Voor 4 personen

- 1 ui - 150 gr wortel - 1 el boter - 125 gr bloem - 4 takjes peterselie - 115 gr roomkaas - 700 ml visbouillon - 500 gr koolvis - 1 tl gedroogde dille - 150 gr doperwtjes, uit pot - 1 el sojasaus - 1 el citroenrasp - peper en zout - 4 velletjes bladerdeeg

Kijk voor de bereidingswijze hier.

null Beeld

Vrijdag

Burritobowl met cajunkip

Ingrediënten

Voor 4 personen

- 800 gr kipdijfilet - 2 el olijfolie - 1 tl cajunkruiden - 400 gr rijst - 2 sjalotten - 3 teentjes knoflook - 400 gr tomatenblokjes - 1/2 bosje koriander (eventueel extra ter garnering) - 2 tl tacokruiden - 400 gr maïs - 400 gr zwarte bonen - 2 limoenen - 200 gr crème fraîche - 200 gr geraspte kaas - optioneel: 2 avocado’s

Kijk voor de bereidingswijze hier.

Ga naar www.eatertainment.nl voor nog meer recepten en inspiratie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden