PlusWeekmenu

Van bao buns tot groene burger: vijf fijne recepten voor volgende week

Even geen zin om zelf iets te bedenken? In Het Parool Weekmenu staan elke week vijf recepten van Eatertainment, de plek voor food- en lifestyle-inspiratie. Met deze keer onder andere: Hartige pannenkoek met zalm en spinazie

Het Parool

Maandag: Snelle wokmaaltijd met garnalen

Snelle wokmaaltijd met garnalen. Beeld
Snelle wokmaaltijd met garnalen.

Ingredië̈nten voor 2 personen

- 150 gr zilvervliesrijst
- 1 rode paprika
- 1 el sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl sesamzaad
- 200 gr aspergebroccoli
- 400 gr babymais
- 150 gr garnalen

Bereidingswijze

1.Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in reepjes.

2.Verwarm de sesamolie, sojasaus, honing, gemberpoeder en het sesamzaad in een koekenpan of wok. Voeg hier de paprika, aspergebroccoli, babymais en garnalen bij. Wok het geheel ca. 10 min. De groenten mogen nog wat knapperig zijn.

3.Giet de rijst af en serveer de gewokte groenten en garnalen bij de rijst.

Dinsdag: Hartige pannenkoek met zalm en spinazie

PS 8 oktober 2021
Weekmenu
Hartige pannenkoek met zalm, spinazie en tuinerwten Beeld -
PS 8 oktober 2021WeekmenuHartige pannenkoek met zalm, spinazie en tuinerwtenBeeld -

Ingredië̈nten voor 2 personen

- 100 gr tarwebloem
- 200 ml melk
- 1 ei
- olijfolie
- 100 gr tuinerwten (diepvries)
- 1 citroen
- 2 el roomkaas
- 100 gr gerookte zalm
- 100 gr verse spinazie

Bereidingswijze

1.Meng de tarwebloem, melk en het ei in een kom tot een beslag. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak pannenkoeken van het beslag. Laat afkoelen. Kook intussen de tuinerwten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de citroen in plakjes.

2.Smeer de pannenkoeken in met een laagje roomkaas. Beleg één helft van de pannenkoek met de gerookte zalm, spinazie en tuinerwten. Vouw de pannenkoek dubbel en serveer met plakjes citroen.

Woensdag: Broccoli-tuinerwten-burger met krieltjes

Broccoli-doperwtenburger met krieltjes Beeld
Broccoli-doperwtenburger met krieltjes

Ingredië̈nten voor 2 personen

- 150 gr tuinerwten (diepvries)
- 150 gr broccoliroosjes
- 30 gr speltvlokken
- peper en zout
- ½ tl komijn
- 400 gr krieltjes
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 3 el olie
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tomaat
- 40 gr slamelange
- 2 el tzatzikisaus
- 2 afgebakken Italiaanse bollen

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet kokend water over de erwten en laat 5 min. staan. Kook de broccoli in 4 min. gaar. Giet het water van de erwten en broccoli af. Mix met behulp van een staafmixer de erwten, broccoli en volkoren speltvlokken door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en komijn. Zet de puree in de koelkast en laat afkoelen.

2.Meng in een kom de krieltjes en paprikapoeder met

1 el olie. Verspreid de aardappeltjes over een bakplaat. Bak de krieltjes in 20 min. goudbruin.

3.Haal de puree uit de koelkast en vorm hier twee gelijke burgers van. Bedek de burgers met de Parmezaanse kaas. Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en stevig. Snijd de tomaat in plakjes. Beleg de Italiaanse bol met tomaat, sla, tzatziki en de groene burger. Serveer met de krieltjes.

Donderdag: Linzencurry met gehaktballetjes

Linzencurry met gehaktballetjes en naanbrood. Beeld
Linzencurry met gehaktballetjes en naanbrood.

Ingredië̈nten voor 2 personen

- 150 gr naanbrood
- 300 gr rundergehakt
- 1 tl komijn
- 1 mespuntje cayennepeper
- 1 tl zout
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gr voorgekookte linzen
- olie
- 1 groene paprika
- 1 el garam masala
- 1 tl kerrie
- 1 mespuntje gerookte paprikapoeder
- 150 ml kokosmelk
- 100 gr artisjokken (uitgelekt)

Bereidingswijze

1.Verwarm voor het naanbrood de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2.Kneed het gehakt met de komijn, cayennepeper en zout door elkaar en rol in 6 balletjes.

3.Snipper de rode ui in halve ringen, hak de knoflook fijn en giet de linzen af.

4.Verhit olie in een diepe pan. Bak de gehaktballetjes rondom in ca. 5 min licht bruin. Snijd ondertussen de paprika in blokjes.

5.Voeg na 5 min de ui, paprika en knoflook toe en bak ca. 3 minuten mee. Voeg de kruiden (garam masala, kerrie en paprikapoeder) toe en bak kort mee met het gehakt. Voeg de linzen toe en blus af met kokosmelk. Laat het geheel 5 min zacht doorkoken.

6.Bak het brood af en snijd de artisjokken in blokjes. Serveer de artisjokken en het naanbrood bij de curry.

Vrijdag: Bao buns met vegetarische rendang

Bao buns met vegetarische rendang. Beeld
Bao buns met vegetarische rendang.

Ingredië̈nten voor 2 personen

- 120 gr pulled oats
- 1 el olie
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 grote sjalot, in halve maantjes
- 50 gr tomaat, in blokjes
- ½ tl komijn
- 1 tl kurkuma
- 1/5 rode peper, fijngesneden
- 9 gr sereh (citroengras)
- 2 tl zout
- 1 tl korianderzaad
- 160 ml kokosmelk
- 30 gr santen (kokoscrème)
- 50 gr kemiripasta
- 15 gr kokossnippers, gebrand
- 2 bao buns

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de pulled oats

8 min. in de oven en laat afkoelen.

2.Verwarm olie in een pan en bak de knoflook, sjalot en tomaat op laag vuur aan.

3.Voeg, wanneer de sjalot glazig is, de komijn, kurkuma, rode peper, sereh, het zout en korianderzaad toe. Blus de ingrediënten af met kokosmelk en voeg de kokoscrème toe.

4.Voeg als de kokoscrème is gesmolten, de kemiripasta en kokossnippers toe en zet het vuur uit. Meng de pulled oats door het geheel.

5.Stoom de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de vegetarische rendang en een Indische koolsalade.

Ga naar www.eatertainment.nl voor nog meer recepten en inspiratie.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden