Open tijdens corona

Ursula Fokkens (Les Jumeaux Hairstyling): ‘We voelen ons weer nuttig en dat is heel fijn’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Ode tijdens corona. Vandaag: Ursula Fokkens (57, rechts), mede-eigenaar van Les Jumeaux Hairstyling, gaat langere dagen maken nu ze weer open mag.

Ursula Fokkens (rechts) en Monique Feddema (links) van Les Jumeaux Hairstyling. Beeld Nina Schollaardt
Ursula Fokkens (rechts) en Monique Feddema (links) van Les Jumeaux Hairstyling.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Inmiddels zijn we alweer een aantal maanden dicht en verdienen we bijna niets. Voor mijn tweelingzus en mede-eigenaar Monique Feddema en mij is dit heel zuur. Ook missen we het sociale contact met de klant. Gezellig een praatje maken hoort bij ons vak. Daarom zijn we ongelofelijk blij dat we eindelijk weer open mogen en kijken we enorm uit naar volgende week.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“De telefoon staat roodgloeiend en onze agenda wordt al helemaal volgeboekt. Iedereen wil mooie haren en een goed gevoel krijgen in deze moeilijke tijd. Het knippen gaat gebeuren onder strenge voorwaarden. Alle klanten worden geregistreerd bij binnenkomst, handgel gebruiken is verplicht en iedereen draagt een mondkapje. We zullen langere dagen maken, zodat we zo snel mogelijk iedereen kunnen helpen. We voelen ons weer nuttig en dat is heel fijn.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“We werken tot volgende week met click & collect, waarbij klanten bijvoorbeeld haarverf kunnen bestellen. Als klanten daar behoefte aan hebben, geven we telefonisch advies over het gebruik van de verf. De toonbank staat een meter naast de uitgang, dus de producten kunnen makkelijk worden opgehaald. We zijn ook veel actiever op sociale media geworden met foto’s delen; zo heb je toch nog contact met de klant.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Vaste klanten sturen weleens een bericht of een kaartje. Ze schrijven dan dat ze ons missen en aan ons denken. We hebben door de jaren heen een mooie zaak opgebouwd met veel vaste klanten, waardoor we nu gelukkig kunnen blijven bestaan.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Ik zou graag met andere mensen bij iemand op visite gaan. Ook lijkt het me heerlijk om weer een terrasje te kunnen pakken. Gewoon de reuring en de gezelligheid van de stad weer beleven.”

Les Jumeaux Hairstyling

Wakkerstraat 1-A
020 463 7171

Reageren? open@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden