Aldus

TuinTrailOost laat je onbekende tuinen en parken ontdekken

Hendrikje Veerman (67) bedacht de TuinTrail Oost: een wandeling door twaalf volkstuinen en parken. Voor subsidie kwam ze 26 stemmen tekort.

Dylan Van Eijkeren
null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

Zat u zelf verlegen om een loopje?

“Ik wil er niet langs- maar doorheen, en omdat de gemeente ook wil dat de volkstuinen meer open gaan voor het publiek, staken mijn man, dochter en ik de koppen bij elkaar. Zo kwamen we op een handige route, van station naar station, dus dat is het geworden: van Science Park naar Amstel. Andersom mag ook, hoor.”

Kennen coronalopers niet alle parken al?

“Kent u Nieuwe Levenskracht, het Bella Vistapark, de Hof van Eden, Anna’s Tuin & Ruigte, het Voorlandpark, de Bloementuin van Darwin, het Oeverbos en Levenslust?”

Kende u ze?

“Niet allemaal. Wat me vooral opviel, is hoe ongelooflijk veel werk vrijwilligers in tuinen en parken steken, en wat een mooie en gave dingen er te zien zijn. Dat werkte aanstekelijk, en dus kwam er een leuke wandelkaart.” “Dat is niet genoeg. Als je wilt dat mensen niet pardoes langs iets moois als de vlinderidylle, de vleermuiskastjes of de ijsvogelwand lopen, moet je ze erop wijzen. Ik dacht aan een podcast via QR-codes. Daar had ik wat geld voor nodig.”

Subsidie kreeg u niet?

“We deden mee aan Oost Begroot, waar bewoners over burgerinitiatieven kunnen oordelen, en kregen 844 stemmen. Dat waren er 26 te weinig om aanspraak op geld te maken. Zo zonde.”

U bent op zoek naar een andere pot met goud?

“We hebben ongeveer negenduizend euro nodig, maar met vijfduizend euro ben ik al blij. Er is misschien een ander gemeentelijk potje, en een welzijnsstichting wil waarschijnlijk bijdragen. Het zou coronawandelen echt op een hoger plan brengen.”

TuinTrailOost

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden