PlusHumans of Amsterdam

‘Toen hij werkloos thuis kwam te zitten, ontstonden er veel spanningen’

In de wekelijkse rubriek @humansofamsterdam gaat fotograaf en schrijver Debra Barraud op zoek naar gezichten en verhalen van de straat in Amsterdam.

Het Parool
Humans of Amsterdam Beeld Debra Barraud
Humans of AmsterdamBeeld Debra Barraud

“We gingen op wereldreis en het leek ons handig om ons voor te doen als getrouwd stel. Daarom kochten we neptrouwringen. Die avond besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en hem ten huwelijk te vragen. In eerste instantie kreeg hij het Spaans benauwd, daarna zei hij volmondig ja.

Ons huwelijk verliep goed, maar toen hij werkloos raakte en thuis kwam te zitten, ontstonden er veel spanningen. Wat ik ook probeerde, het lukte me niet hem te motiveren om iets te gaan doen. Na twee jaar barstte de bom. We kregen enorme ruzie en belden diezelfde dag nog onze familie en vrienden om te vertellen dat we gingen scheiden.

Toen we elkaar de volgende dag weer zagen, hadden we voor het eerst in lange tijd een echt open gesprek. We kwamen tot de conclusie dat er iets drastisch moest veranderen, maar dat de liefde er nog was. We besloten het nog een kans te geven. In de daaropvolgende maanden verbeterde onze relatie. We waren opener naar elkaar en hij vond weer een baan.

Vanaf het moment dat we elkaar durfden los te laten, vonden we elkaar weer terug. Inmiddels zijn we zes jaar verder en is onze band is sterker dan ooit.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden