Recensie

The Jacksons en publiek genieten van snoer van popparels (****)

De liedjes van The Jacksons bleken gister goed voor een snoer aan popparels. Niet alleen het publiek, van alle leeftijden, maar ook de groep zelf genoot van het optreden in Paradiso.

Saskia Naafs
The Jacksons tijdens het Monte Carlo Summer Festival in 2014 Beeld ANP
The Jacksons tijdens het Monte Carlo Summer Festival in 2014Beeld ANP

Het is net alsof er vier wassen beelden uit Madame Tussauds zijn ontsnapt als de vier Jacksons hun entree maken. Al vijftig jaar (The Jackson 5 werd in 1964 opgericht) beïnvloedt deze familie de popmuziek.

Nog steeds groeien nieuwe generaties op met 'I want you back' en 'Blame it on the boogie', aan de zeer uiteenlopende leeftijden in het publiek te zien. Sinds 2012 treden de broers Jackie, Tito, Marlon en Jermaine weer geregeld op. Ze stonden vorig jaar nog in de Heineken Music Hall.

Michael
Voor het optreden in Paradiso bezochten ze het herdenkingsbillboard op de Zuidas voor hun overleden broer Michael. Tijdens 'Gone too soon' verschijnt hij op een groot scherm. Het nummer is een echte tranentrekker, die ook nog eens wordt opgedragen aan de slachtoffers van vlucht MH17. De broers schuwen het grote sentiment niet, maar schakelen even snel over naar een feeststemming door direct erna 'ABC' in te zetten.

Het is een avond vol greatest hits, waarvan The Jacksons net zo lijken te genieten als het publiek. Alsof ze de eerste zonnestralen na een lange winter opzuigen, nemen zij het applaus in ontvangst. In hun glitterende overhemden dansen ze allersoepelst over het podium en Marlon, 'the dancingest of Jacksons', kan het niet laten de moonwalk te doen.

Qua zang valt vooral Jermaine op met zijn zuivere falset. Niet voor niets was hij de leadzanger van The Jackson 5 voordat Michael die rol overnam. Alleen het duet 'When the rain begins to fall' had hij achterwege mogen laten: iets te veel Tros Muziekfeest in een verder perfect aan elkaar geregen snoer van popparels.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden