PlusOpen tijdens corona

Tap Zuid: ‘We schrijven persoonlijke boodschappen op de bestellingen’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Tap Zuid. Eigenaren Remco Boas (55) en Pim Boas (27) schrijven persoonlijke boodschappen op zakjes met besteld eten en drinken.

Jip Leferink
null Beeld Nosh Neneh
Beeld Nosh Neneh

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Het is een drama. De tweede lockdown is opnieuw een grote klap die het heel spannend maakt of we dit gaan overleven. Tijdens de eerste lockdown ervaarden we veel solidariteit: iedereen zat in hetzelfde schuitje. Nu is het alleen maar heel erg zuur. We zien veel horecazaken om ons heen stoppen, die hebben het bijltje erbij neergegooid. Maar zo zitten wij niet in elkaar. We gaan alle kansen grijpen die we kunnen.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Net als in maart gaan we een afhaal- en bezorgservice bieden. Je kunt alles van onze menukaart krijgen, zoals hamburgers of ons beroemde patatje stoofvlees. We hebben een ploeg van vijftien man, die we allemaal graag aan het werk houden. Zij brengen nu met elektrische fietsen maaltijden en koud bier langs.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Ja, we maken alles zo persoonlijk mogelijk. Dat deden we eerst ook al, maar in tijden van crisis is dit extra belangrijk. Op de zakjes met bestellingen tekenen we hartjes en schrijven we persoonlijke boodschappen als ‘Eet smakelijk’ of ‘Liefs van Tap Zuid’. Ook krijg je bijvoorbeeld die leuke barvrouw, die normaal gesproken achter de bar staat, nu aan je deur om het eten te leveren.”

Hoe houden jullie de moed erin?

“Het mooie van een crisis is dat ondernemerschap weer loont. We denken in mogelijkheden in plaats van dat we in triestheid vervallen. Alle kansen grijpen die we kunnen, dat is de instelling nu.”

Wat is het eerste wat jullie gaan doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Dan gaan we direct het terras buiten zetten en heel veel mensen welkom heten. We gaan lol trappen en het leven vieren, als de maatregelen het toelaten.”

Tap Zuid
Maasstraat 70
020-205 2002

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden