Bezorgtest

Take a Wok is best een vette bek, maar wel een lekkere

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Take a Wok.

Take a Wok Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Het Brabantse dorp waar ik woonde werd in mijn tienertijd verrijkt met een voor ons tamelijk exotische zaak: een take-away wokrestaurant waar je je Aziatische gerechten zelf kon samenstellen. Wellicht veranderde mijn smaak of kwamen er simpelweg betere culinaire alternatieven, want in de tien jaar dat ik in Amsterdam woon, heb ik nooit meer zo’n wokplek ­bezocht. Tijd om daar verandering in te brengen. Er zijn talloze mogelijkheden, maar de keus valt op Take a Wok op de Overtoom. Niet in de laatste plaats omdat ik de naam zo heerlijk fout vind klinken.

Wat biedt het menu?

Het korte antwoord: slechts één optie, namelijk ‘stel je eigen wok samen’. Het grote kiezen kan beginnen. Voor de basis is er keus uit zes soorten noedels en rijst, standaard geserveerd met ei en verse groenten die niet ­nader worden gespecificeerd, dus ik gok op een mix van fijngesneden prei, paprika, kool. Dat werk.

Zo’n basis kost 5,95 euro, maar het gaat natuurlijk om de extra ingrediënten. Van kip, garnaal of biefstuk tot paddenstoelen, broccoli, pinda’s en koriander. Tot slot kies je één van de zes gratis sauzen – mild tot pittig.

Wat krijgen we?

Ik maak er twee, elk ongeveer 12 euro per stuk, en bestel als bijgerecht nog twee kiploempia’s (€4,50). Alles komt snel en zeer warm in klassieke Chinese take-awaybakjes aan. De porties zijn gigantisch: ongeveer 600 gram per stuk.

De udonnoedels met shiitake paddenstoelen, tofu, paksoi, gefrituurde knoflook en teriyakisaus bevalt prima. Ik had misschien toch wat fabrieksmatigs verwacht, maar het smaakt zeer vers en alle ingrediënten zijn duidelijk herkenbaar en te proeven. Geen kapot­gewokte supermarktmix, dus. De glibberige dikke noedelslierten zijn precies goed gaar, de blokjes tofu krokant gebakken en de knoflook zit er flink in. Minder positief: de hoeveelheid olie vind ik té overdadig. Het is echt een vette bek, maar wel een lekkere.

Door naar bakje twee, met rijstnoedels, kip, paprika, paksoi, uitjes, knoflook en een lichtpittige rode curry-kokossaus. Net als het vorige gerecht: alles zit royaal in ’t vet, maar het is netjes bereid en je wilt ervan blijven eten. De saus had wel wat pittiger gemogen.

En die loempia’s?

Misschien waren die nog wel het állerbeste: perfecte lange en extreem knapperige jongens, geserveerd met duidelijk zelfgemaakte fris-pittige chilisaus. Precies ­zoals je ze vroeger bij een Vietnamees kraampje op de markt kocht. Komt toch dat jeugdsentiment nog terug.

Restaurant Take a Wok
Open ma-zo 16.45 tot 22.00 uur
Bestellen via UberEats en Thuisbezorgd
Prijs €28,40 voor twee noedel­gerechten en twee loempia’s
Aanrader Ja, de prijs-kwaliteitverhouding is heel goed. Het is wel écht een vette maaltijd

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden