Sterrenchef Stefan van Sprang blaast nieuw leven in restaurant De Kersentuin

De Kersentuin, het restaurant van het Bilderberg Garden Hotel aan de Apollolaan, zal deze zomer worden verbouwd en in september heropenen. Sterrenchef Stefan van Sprang zal vanaf dan de culinaire scepter zwaaien.

vlnr: Chef Michel van Dijk, Stefan van Sprang en Wessel Ruijmgaart. Beeld Anko Stoffels
vlnr: Chef Michel van Dijk, Stefan van Sprang en Wessel Ruijmgaart.Beeld Anko Stoffels

Van Sprang staat bekend om zijn innovatieve technieken en combinaties met een Franse basis. Daarmee haalde hij reeds twee Michelin-sterren binnen voor zijn Amstelveense restaurant Aan de Poel.

'Ik wil graag meer gasten mijn kenmerkende gerechten laten proeven en het genieten toegankelijk en vlot maken,' zegt Van Sprang. 'De Kersentuin is daar de perfecte setting voor, casual met flaur, hoogwaardig en vernieuwend.'

Wessel Ruijmgaart
Het Bilderberg Garden Hotel, eigenaar van De Kersentuin, zocht al langer naar een manier om het restaurant van een nieuwe glans te voorzien. Van Sprangs visie en verdiensten sluiten volgens directeur Dries van der Vossen naadloos aan bij het doel van het restaurant. 'Een significante culinaire bijdrage leveren aan Amsterdam Zuid, waar hotelgasten, foodlovers en buren elkaar kunnen treffen.'

Chef kok Wessel Ruijmgaart, al acht jaar Van Sprangs rechterhand bij Aan de Poel, neemt de dagelijkse leiding in de keuken op zich. Van Sprang zal naast zijn nieuwe klus bij De Kersentuin ook gewoon bij het Amstelveense restaurant eindverantwoordelijke blijven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden