PlusNet Open
Steak tartare als dessert? Het kan in Zoldering
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Zoldering.
Twee appeltaart en daarna een steak tartare: bij restaurant Zoldering in de Utrechtsestraat bestelde een stel dat laatst. Ook al was sommelier Wout Jans (31) daardoor best even verbaasd, het moet kunnen in het nieuwe restaurant – houten tafels, zwarte stoelen, hoog, licht en open. Chef Tomas Bron (31): “Bij ons moet je vooral gewoon lekker doen waar je zin in hebt.”
Stijf diner
Bron, Jans en Job Seuren (35) hebben een achtergrond in sterrenrestaurants als De Librije en Ciel Bleu; vierde eigenaar Joost Clarijs is wijnleverancier. Toch zit je bij hun nieuwe restaurant niet meteen aan een stijf driegangendiner.
Zolderling
Utrechtsestraat 141
020 7651212
www.zoldering.nl
Wel een wat klassieker aspect aan Zoldering: de uitgebreide wijnkaart. Die bestaat nu uit zo’n 100 wijnen, maar wordt uiteindelijk uitgebreid naar zeker 600 wijnen. Seuren: “We gaan echt mooie wijnen schenken, we gaan jaren terug, hebben ook gerijpte wijnen. Tegelijk moet het toegankelijk blijven: voor 50 tot 100 euro kun je bij ons echt een mooie fles wijn drinken.”
Octopus
Bij die bijzondere wijn kun je dan kiezen uit kleine gerechtjes zoals oesters (€3,50 per stuk), maar ook uit grotere voorgerechten en hoofdgerechten.
Chef Bron is erg blij met zijn octopus met paprika, mierikswortel en gerookte kaas (€14). Bron: “Ik dacht dat mensen dat misschien een beetje gek zouden vinden, maar die loopt echt heel goed. Wij hebben alle vier ervaring in de eredivisie van de horeca en gebruiken die nu op een ander niveau.”
Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.
Tips? open@parool.nl
Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (Stadsgids) van Het Parool.
Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.