Plus Net Open

Steak tartare als dessert? Het kan in Zoldering

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Zoldering.

Je zit in Zoldering niet stijf aan een driegangendiner Beeld Jakob Van Vliet

Twee appeltaart en daarna een steak tartare: bij restaurant Zoldering in de Utrechtsestraat bestelde een stel dat laatst. Ook al was sommelier Wout Jans (31) daardoor best even verbaasd, het moet kunnen in het nieuwe restaurant – houten tafels, zwarte stoelen, hoog, licht en open. Chef Tomas Bron (31): “Bij ons moet je vooral gewoon lekker doen waar je zin in hebt.”

Stijf diner

Bron, Jans en Job Seuren (35) hebben een achtergrond in sterrenrestaurants als De Librije en Ciel Bleu; vierde eigenaar Joost Clarijs is wijnleverancier. Toch zit je bij hun nieuwe restaurant niet meteen aan een stijf driegangendiner.

Zolderling

Utrechtsestraat 141
020 7651212
www.zoldering.nl

Wel een wat klassieker aspect aan Zoldering: de uitgebreide wijnkaart. Die bestaat nu uit zo’n 100 wijnen, maar wordt uiteindelijk uitgebreid naar zeker 600 wijnen. Seuren: “We gaan echt mooie wijnen schenken, we gaan jaren terug, hebben ook ­gerijpte wijnen. Tegelijk moet het toegankelijk blijven: voor 50 tot 100 euro kun je bij ons echt een mooie fles wijn drinken.” 

Octopus

Bij die bijzondere wijn kun je dan kiezen uit kleine gerechtjes zoals oesters (€3,50 per stuk), maar ook uit grotere voorgerechten en hoofdgerechten.

Chef Bron is erg blij met zijn octopus met paprika, mierikswortel en gerookte kaas (€14). Bron: “Ik dacht dat mensen dat misschien een beetje gek zouden vinden, maar die loopt echt heel goed. Wij hebben alle vier ervaring in de eredivisie van de horeca en gebruiken die nu op een ander niveau.”

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (Stadsgids) van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden