PlusNet Open

Snackbar Florida is weer klaar om de buurt te voorzien van een vette hap

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Snackbar Florida.

Rebekka Raap
“Het is zo mooi om te zien dat de buurt me niet is vergeten.”

 Beeld Lin Woldendorp
“Het is zo mooi om te zien dat de buurt me niet is vergeten.”Beeld Lin Woldendorp

Bijna anderhalf jaar was ze leeg, de vitrine van snackbar Florida. Sinds eind april liggen de frikandellen en kroketten er weer netjes tussen het groene plastic gras te wachten tot ze de frituur in mogen. Florida werd ­gemist in de buurt, dat werd wel duidelijk door de enorme hoeveelheid bloemen die eigenaar Hassan Ali (63) kreeg. “Ik moest ze mee naar huis ­nemen, het paste allemaal niet in de snackbar. Het is zo mooi om te zien dat de buurt me niet is vergeten.”

In maart 2018 ging het mis in Florida. Het nieuwe afzuigsysteem vatte vlam en de snackbar brandde af. Heel vervelend, maar wel een goede reden voor een verbouwing. “Het is een heel nieuw Florida. Het ziet er nu zo chic uit,” zegt Ali.

Tweede huiskamer

Ook de bovenburen, die komen voor hun dagelijkse snack, zijn blij dat Florida weer open is. Zonder de buurtsnackbar was de Van Wou toch wat leger. “Het is onze tweede huiskamer,” zegt bovenbuurman Dov ­Sabo (46), terwijl hij de frietjes op ­tafel zet bij zijn dochters. “Niet helemaal opeten hoor, jullie moeten nog eten straks.”

De eerste drie dagen dat Florida weer open was, was het druk. Daarna werd de straat voor de deur opengebroken. Noem het slechte timing, maar niet alle buurtbewoners weten nu dat de buurtsnackbar er weer is. Gelukkig weet Ali daar wel wat op. “Ik heb vandaag een frietje gekregen voor de deur.” Hij wijst naar de vrolijke plastic zak patat die buiten zijn duimen ­opsteekt. “Zo kan iedereen zien dat we er weer zijn.”

Snackbar Florida

Van Woustraat 214
020 662 7992

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (Stadsgids) van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden