PlusBezorgtest

Sjefietshe heeft misschien wel de beste ceviche en pulpo van Amsterdam

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Sjefietshe.

De bestelling bij Sjefietshe met links een malse tentakel.Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Sjefietshe op de Van Ostadestraat is een no-nonsense restaurant met – je raadt het al – ceviche in de hoofdrol. Een bruine kroeg waar op hoog niveau wordt gekookt. Sinds corona doen ze ook aan takeaway: bestellen online (www.sjefietshe.nl) en bezorging via UberEats.

Wat biedt het menu?

Allerlei interessante gerechten, van klein tot groot. Vier soorten ceviche, maar ook een Balinese bonensalade en een ­hartige wafel met crème fraîche en forel-kaviaar. Een mix van keukens uit verschillende windstreken, van Mexicaans en Indonesisch tot Spaans en Italiaans.

Kortom: hier haal je de zomer mee in huis. Goedkoop is deze tent niet, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

Rijden maar!

Na 31 minuten belt de bezorger aan. Alles is netjes verpakt in mooie ronde kartonnen doosjes. De gerechten zien er nog perfect opgemaakt uit, ondanks de lange fietstocht.

Allereerst proef ik de classic ceviche (€12). De blokjes dorade zijn prachtig gegaard in het zuur en de extra ingrediënten – flintertjes rode ui, chulpe maïs en koriander – maken het tot een spannend gerecht. Vooral de krokante geroosterde popcornmaïs, in Peru ook wel bekend als canchita, is verrassend. In de tijgermelk (de zurige marinade) zit wel tamelijk wat aji, Peruaanse chilipeper, waardoor m’n mond na verloop van tijd lekker in de fik staat.

Mmm.

De andere ceviche, de Japanse variant (€13) is een tikje subtieler. De cuisson van de vis is nog verfijnder, de edamame boontjes zijn felgroen en fris, de blokjes rettich geven een extra bite. Het beloofde wasabi-zout proef ik niet echt, maar dat kan ook de schuld zijn van die stoute aji-peper van zojuist.

Ondanks dat ceviche hier de klok slaat, ben ik wellicht nog wel het meest enthousiast over de pulpo (€19). Een flinke tentakel, mals en rokerig, geserveerd met een lauwwarme, kruidige auberginestoof. De olijven en ansjovisfilet maken het af. Dit is vakantie op een bordje!

Nog plek voor een toetje?

Ik móest de Baskische cheesecake (€6) proberen, zeker nadat ik de column van collega Mara Grimm in PS van de Week had gelezen. Dit taartje heeft geen koekbodem zoals zijn Amerikaanse evenknie, maar wel een ‘verbrand’ huidje.

De Baskische cheesecake.Beeld Monique Van Loon

Het resultaat: een ultiem zoet, romig en toch stevig taartje. Ja, met een licht geblakerde smaak, maar ik proef vooral veel vanille en kaneel. Ergens doet het me denken aan pastéis de nata, die verslavende Portugese custardtaartjes.

Kortom: aanrader?

Ja, ik zou hier absoluut opnieuw bestellen. De prijzen zijn aan de hoge kant, maar de porties zijn top en vooral: de smaak is onnavolgbaar goed. Misschien wel de beste ceviche én pulpo van de stad.

Sjefietshe

Bestellen via UberEats
Prijs €53 voor twee soorten ceviche, pulpo en een dessert
Aanrader Ja!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden