Cultuur

Sexyland maakt van Blue Monday een Blue Funday

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool

Opbeurend feest

Stichting Vitamine Z doet vanavond een poging Blue Monday om te toveren tot Blue Funday. Op de meest deprimerende dag van het jaar kunnen mensen in Sociëteit Sexyland verhalen horen over imperfectie, een kaart met een steunende boodschap sturen of meedoen aan een sombereliedjeskaraoke. Van 20.00 uur tot 02.00 uur.

null Beeld
null Beeld PR STEDELIJK
Beeld PR STEDELIJK

Nu het nog kan

De laatste weken gaan in voor twee grote exposities in het Stedelijk Museum. In de tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs zijn werken van verschillende fotografen, beeldend kunstenaars, grafisch vormgevers en schilders te zien. In de eerste helft van de vorige eeuw trokken zij massaal naar Parijs, dat toen als kunstcentrum van de wereld gold. Omgeven door een vreemd land maakten ze verrassend vernieuwend werk. De tentoonstelling Kleurrijk Japan heeft maar liefst 226 affiches die vloer tot en met plafond vullen. De expositie is een postuum eerbetoon aan de Japanse kunstenaar Shigero Watano, die een belangrijke schakel was tussen het Stedelijk en Japanse kunstenaars. De werken laten een dwarsdoorsnede zien van de rijke grafische vormgeving van Japan. Het oudste affiche in de tentoonstelling komt uit 1937, het jongste uit 2018. Beide tentoonstellingen zijn nog te zien tot en met 2 februari.

Mahler en Schumann

De Britse sopraan Ruby Hughes begon ooit als cellist en wordt beschouwd als rijzende ster in de operawereld. Samen met pianist Joseph Middleton bracht ze in 2016 debuutalbum Nocturnal Variations uit. Het duo speelt morgenavond liederen van onder anderen Mahler, Schumann en Purcell. Om 20.15 uur in het Concertgebouw.

null Beeld Phil Sharp
Beeld Phil Sharp

Under Pressure

In Internatonaal TheaterAmsterdam vanavond om 19.30 uur eenmalig Under pressure door BOG./ Nineties Productions/ZuidelijkToneel. Een poging van twee jongens (Benjamin Moen van BOG. en Yannick Noomen van Nineties Productions) om groot te denken en te doen. De voorstelling kreeg alom lovende recensies.

null Beeld Julian Maiwald
Beeld Julian Maiwald

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden