PlusBezorgtest

Rotisserie: de beste burgers (en frietjes) van Amsterdam

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Rotisserie.

RotisserieBeeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?
Rotisserie, een zaak die bekendstaat om zijn gegrilde kippetjes en burgers, bezorgt vanuit twee vestigingen: die aan de De Clercqstraat in West en aan het Beukenplein in Oost. Verwacht hier geen gezonde maaltjes of veganistische salades – hoewel ze tegenwoordig ook voor de vegetariërs iets fijns hebben.

Wat biedt het menu dan zoal?
Spareribs, hot wings en gefrituurde kip doen dienst als voorgerechten, maar het draait om de hoofdgerechten: rotisserie-kip (in halve en hele portie te bestellen) en burgers. Die laatste hebben gelikte namen als ‘Big Double Dirty’ en ‘Royale with Cheese’, een klassieker uit het beroemde gesprek tussen Samuel L. Jackson en John Travolta in Pulp Fiction.

Sla vooral de categorie Beyond Burgers niet over, ook (juist) niet als je een ware carnivoor bent. Deze burgers worden gemaakt met patties van Beyond Meat, die volledig vleesloos zijn, maar extreem goed (en vlezig!) smaken. Ik schreef er al eerder over in mijn recensie van Queens.

Tot slot vind je een paar bijzondere milkshakes, Brewdogbieren en een paar wijntjes op de kaart.

Beeld Monique Van Loon

Rijden maar!
Na 28 minuten neem ik mijn bestelling in ontvangst. Een flinke hoeveelheid: het is zaterdagavond en mijn gezelschap en ik hebben beretrek. Om te beginnen de Small Pork Ribs ­(€ 11), varkensribbetjes met huisgemaakte barbecuesaus. De portie had voor mij iets groter mogen zijn, maar het vlees is mals vanbinnen en goed gegrild vanbuiten. Je próéft het vuur. De halve kip (€10,50) is extreem sappig, met een goed gekruid velletje. De bijgeleverde piccalilly is prima.

Tijd voor de burgers, dus?
Nou en of. De Big Double Dirty (€10) bestaat uit twee hamburgers, tomaten, sla, augurkjes en saus. Dat klinkt eenvoudig, maar het briljante zit ’m in de details. De bun is zoetig en in boter aangebakken. Het vlees is tijdens het grillen platgedrukt op de hete plaat (een ‘smashed burger’, noemen ze dat in Amerika), en dat maakt ’m crispy én juicy. De condimenten zijn fris en overdadig.

Na alle geteste hamburgers in mijn leven durf ik toch wel te stellen: de lelijkste zijn uiteindelijk de lekkerste. Voor mij geen burger die netjes rechtop staat, alsof hij in een tv-reclame schittert. De beste zijn de licht misvormde en druipende exemplaren.

Enne, die vegaversie dan?
De Beyond Royale with Cheese (€ 11,50) is zo mogelijk nog beter – en er zit dus niet eens echt vlees in! De kwistig belegde cheddar en de vette saus maken ’m af. Wát een topburger. Vergeet ik nog bijna de frietjes op te hemelen: zowel de gewone patatjes (€4) als die van zoete aardappel (tevens €4) zijn subliem.

Op deze pagina vind je alle afleveringen van bezorgmaaltijden getest.

Restaurant Rotisserie
Open ma-do en zo 16.00 tot 22.00 uur,
vr-za 16.00 tot 23.00 uur
Bestellen via UberEats, Deliveroo & Thuisbezorgd
Prijs €51 voor twee burgers, twee soorten friet, een halve kip en spareribs
Aanrader De beste burgers (en frietjes) van de stad.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden