Ron Blaauw ontwikkelt 'frietje boerenkool'

Speciaal voor het barre winterseizoen ontwikkelde sterrenchef Ron Blaauw een stevige decembersnack: het 'frietje boerenkool', te verkrijgen bij Frietboutique in Amsterdam-Zuid.

Sterrenchef Ron Blaauw is tevreden over zijn saus. Beeld anp

Laat het maar aan Ron Blaauw over om een winterhap te verzinnen waar de 'rooket' bleek bij afsteekt. Voor patatzaakje Frietboutique bedacht hij een frietje met een winterse boerenkoolsaus 'met luchtige krokantjes van rookworst'. Een baude hap die je óf helemaal ziet zitten, óf helemaal niet. Blaauw is in ieder geval content met zijn creatie: "Voor dit frietje draai je je stuur om!".

De chef ontwikkelde de saus voor Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden, de twee eigenaressen van patatzaakje Frietboutique in de Johannes Verhulststraat. Niet dat Blaauw nou zomaar voor Jan en Alleman de keuken induikt. "Frietboutique maakt de lekkerste friet van Amsterdam. Zelf kan ik dat niet evenaren."

De eigenaars van Frietboutique krijgen sinds de introductie vooral goede reacties op de nieuwe snack. Van Noorden: "Mensen zijn aangenaam verrast. Maar het is door de aardappel, boerenkool én worst natuurlijk ook een heel fijne stamppot 2.0".

Het frietje met de boerenkoolsaus is de hele winter te verkrijgen bij Frietboutique.

Het frietje met de groene boerenkoolsaus van Blaauws hand. Beeld Frietboutique

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden