Restaurant met 'dna' blijkt stunt Moshik Roth

Foodlab, het groots aangekondigde 'dna-restaurant' van topkok Moshik Roth, blijkt een eenmalige stunt van een organisatie die dna-onderzoek en genetische modificatie stimuleert.

Foto ter illustratie.Beeld anp

De 'genboosters' met 'geknipt dna' die het restaurant zou opdienen, zouden mensen vitaler, intelligenter en energieker maken. Eerder werd er in deze krant al door voedselexperts ernstig getwijfeld over hoe realistisch deze claims waren.

Het bleek inderdaad niet waar. Zo'n zestig mensen kwamen gisteren bijeen in een blauwverlichte ruimte in Zuid, waar het Foodlab zou worden geopend. Moshik Roth van tweesterrenrestaurant &samhoud places aan de Oosterdokskade staat bekend om zijn innovatieve kooktechnieken. Na het diner kwam de aap uit de mouw: er is helemaal geen nieuw restaurant.

'Een campagne om aandacht te vragen voor dna-onderzoek en de mogelijkheden ervan,' noemt Colja Laane, directeur van het Netherlands Genomics Institute (NGI), de grap. Het NGI is een tien jaar geleden door de overheid opgerichte organisatie die dit jaar ophoudt te bestaan. Laane: 'Zie het als een eindexamenstunt.'
Genetische modificatie heeft in Europa een zeer slecht imago.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden