PlusOpen tijdens corona

Restaurant La Vallade laat gasten gerechten afhalen in eigen potjes en pannen

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: La Vallade.

Tara Mulder (48), eigenaar van restaurant La Vallade. Beeld Anouk Hulsebosch
Tara Mulder (48), eigenaar van restaurant La Vallade.Beeld Anouk Hulsebosch

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

Tara Mulder, eigenaar van restaurant La Vallade: “Het zat er dik aan te komen natuurlijk. Het is heel jammer, maar ook gewoon nodig en begrijpelijk. Tijdens de vorige lockdown hebben we veel geklust en geverfd, dus het was heel fijn toen we weer open konden in juni. We hebben ons erg goed aan de regels gehouden. Het is balen dat we weer dicht zijn.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“We hebben een winkeltje waar je eten kan afhalen. La Vallade heeft van oorsprong een Franse slag; mijn ouders, die het restaurant 31 jaar geleden opzetten, waren francofiel. Maar de afhaalmaaltijden zijn nu niet alleen Frans. We leveren viergangendiners waarvan de basis sinds kort vegetarisch is. Sinds deze crisis heb ik het besef gekregen dat er écht wat moet veranderen in de wereld. Daar proberen we aan bij te dragen.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Ik wilde in eerste instantie geen afhaalservice doen, vanwege al het extra afval. Nu ben ik absoluut geen heilige, maar ik wilde hier toch een oplossing voor verzinnen. Vandaar dat we hebben bedacht dat mensen in eigen potjes en pannetjes het eten op kunnen komen halen.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Door alle lieve mensen om me heen. Er komen zo veel mensen langs voor een praatje, kopje koffie of voor de afhaalgerechten. Afgelopen zaterdag was het ontzettend aan het regenen, en zelfs toen kwamen er mensen. Zo kwamen er een moeder en een kindje binnen die allebei kleddernat geregend waren. Het meisje kon ik opvrolijken met een kaasstengel.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Een beetje vitamine D zou nu geen kwaad kunnen. Ik zou best even op vakantie willen als de boel wordt versoepeld, naar Griekenland of zo. Wat de zaak betreft ben ik, hoewel dit een gekke tijd is, heel erg gelukkig met wat ik nu doe. Ik hoop dat we gewoon kunnen blijven draaien. Dat we er nog minstens 31 jaar aan vast kunnen plakken.”

Tara Mulder (48), eigenaar van restaurant La Vallade. Beeld Anouk Hulsebosch
Tara Mulder (48), eigenaar van restaurant La Vallade.Beeld Anouk Hulsebosch

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

La Vallade
Ringdijk 23
020 6652025
info@lavallade.nl
www.lavallade.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden