Plus Net Open

Restaurant Foer staat voor wat je er kunt krijgen

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Foer.

Foer, Cruquiusweg 9. Beeld Jakob van Vliet

Foerageren, het verzamelen van eten uit de natuur, dat is de manier waarop restaurant Foer aan het overgrote deel van zijn producten komt. Maître Juriaan van der Maarel (31): “Zo hebben we mensen die in het bos paddenstoelen voor ons zoeken.”

Vanzelfsprekend wordt er seizoensgebonden en zo lokaal mogelijk gekookt: de producten worden geplukt of verzameld wanneer ze op hun lekkerst zijn. Meel voor het brood komt uit Santpoort, de zuivel uit Weesp.

Bijna alle producten worden bereid met behulp van het twee meter brede houtvuur. Dat betekent niet dat Foer een grillrestaurant is. “Elk product wordt anders gegaard. We hebben bijvoorbeeld makreel boven het vuur hangen. De vis wordt op die manier gerookt,” zegt chef Steven Broere (32).

Flora en fauna

Foer staat ook voor wat je er kunt krijgen: voer! Er is keuze uit twee menu’s: flora (vegetarisch) en fauna, met vlees- of visgangen. Voor een vijfgangenmenu betaal je €55, voor zeven gangen €64. Denk bij flora aan pasta met lariks en knolselderij, bij fauna aan wilde eend met kool en raap.

Daarnaast biedt het restaurant een wijn- en saparrangement (€21 voor drie glazen, €35 voor vijf glazen ), waarin tussendoor ook gewisseld kan worden. Je bent dus niet gebonden aan een hele avond wijn of sap, maar kunt bijvoorbeeld beginnen met een glas wijn, gevolgd door een glas kombucha.

Foer
Cruquiusweg 9

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden