Recept: Yoghurt taart zonder 'bodem'

Gebak, 8 punten

Claudia Roden maakt al meer dan 45 jaar de keuken van het Midden Oosten op onnavolgbare wijze toegankelijk. Ze werd geboren in een joods gezin in Cairo, woont al vele jaren in Londen en wordt niet alleen als een icoon gezien als het gaat om de Joodse keuken maar ook om de Italiaanse keuken en eigenlijk die van het gehele Midden Oosten.

Wij hebben een gemeenschappelijke Griekse vriend (die, hoe kan het ook anders, ook over eten schrijft) en deze simpele maar lekkere yoghurttaart maakte zij door ooit.

Ingrediënten

1 citroen
4 grote eieren
100 g suiker
3 eetlepels bloem
400 g dikke Griekse yoghurt
boter om in te vetten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C . Pers de citroen uit, zeef het sap en rasp een halve schil af. Splits de eieren. Mix de eidooiers met de suiker tot een lichtgele crème. Klop er bloem, citroenrasp en citroensap door. Vet een ronde taartvorm in met boter of olijfolie. Sla de eiwitten stijf en spatel ze door het yoghurtmengsel (eerst een beetje van het yoghurtmengsel door de eiwitten, dan de eiwitten op de yoghurt laten glijden en mengen).

Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en bak de taart gaar in 50-60 minuten. Neem de vorm uit de oven en laat enigszins uitdampen. Stort de yoghurt taart en serveer warm of koud. Lekker met een siroop op basis van 1,5 dl water, 250 g suiker, een eetlepel citroensap en de schil van een sinaasappel. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden