Recept: Pasta Presto

Hoofdgerecht, 4 personen
Ik heb het al eerder verkondigd. Kant en klaarpakketten en sauzen zijn niet altijd sneller dan zelf maken. Deze supersnelle pasta is zó klaar en wordt gemaakt met ingrediënten die u eigenlijk altijd in de (koel)kast zou moeten hebben staan: pasta, tonijn, zongedroogde tomaten, olijven en kaas. Voeg daar rucolablaadjes aan toe, wat citroenrasp en -sap en klaar!

Ingrediënten:
400 g penne pasta (lange buisjes)
zout
2 blikjes tonijn op olie
3-4 volle eetlepels zwarte olijven, zonder pit
1 citroen
ca.6-7 zongedroogde tomaatjes
ca. 75 g rucolablaadjes
stukje oude (overjarige) Goudse of parmezaanse kaas
peper

Bereidingswijze:
Breng ruim water met zout een de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Open intussen de blikjes tonijn en verdeel de tonijn in stukjes Houd wat olie achter.

Spoel de olijven als ze in zout vocht bewaard zijn, af en dep ze droog. Borstel de citroen onder lauwwarm water af en halveer de vrucht. Rasp wat van de schil en pers één helft uit. Halveer de tomaatjes.

Giet de pasta af en laat kort uitlekken. Doe terug in de pan met de stukjes tonijn, een scheutje van de olie, de olijven en citroenrasp en sap. Strooi hierover de rucola en stukjes tomaat en schep dooreen. Verdeel over diepe borden of kommen en schaaf hierboven wat kaas. Betrooi met versgemalen peper.

Toevallig ook lente-ui in huis? Snijd 1-2 lente-uitjes in ringetjes en strooi die met de rucola over de pasta. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden