Recept: Oosterse spareribs

Oven of bbq gerecht, 4-6 personen
De voorbereidingstijd is belangrijk. Wanneer de spareribs worden voorgegaard hebben ze minder tijd op de bbq nodig. In de zomer kan je soms zo maar verrast worden door een bui waardoor de bbq niet doorgaat. Daarom hieronder 2 methodes: de oven én bbq.

Ingrediënten
Ca. 1,5 kg spareribs
1 ui
1 eetlepel peperkorrels
flinke scheut Japanse sojasaus
Voor de marinade:
2 dl ketchup
1 dl Japanse sojasaus
1 eetlepel geraspte gember
3 eetlepels bruine suiker
2 theelepels vijfkruidenpoeder
1,25 dl (1/8 l) sherry of rijstwijn

Bereidingswijze
Snijd de ribben los of vraag de slager dat te doen. Kook de ribben in water met de ui, de peperkorrels en de soja ongeveer 30 minuten.
Meng in een langwerpige schaal ketchup, sojasaus, geraspte gember, bruine suiker, vijfkruidenpoeder en sherry of rijstwijn. Neem de spareribs uit het kookvocht en doe ze in de schaal, Keer ze meerder malen om zodat ze met de marinade bedekt zijn en laat de spareribs hierin afkoelen en marineren.

A:Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem de spareribs uit de marinade en leg ze op een rooster boven een braadslede. Zet het geheel in de oven en bestrijk de spareribs regelmatig met de marinade. Bak ze bruin en krokant in ca. 30 minuten. Keer ze tussentijd 1 maal.

B: Rooster de ribbetjes op de bbq gaar en goudkleurig. Keer ze tussentijds.

Tip: Houd vlees of vis tijdens het bbq altijd zo lang mogelijk in de koelkast. 'Vul' de voorraad tussentijds aan zodat het niet in de warmte buiten ligt! (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden