Recept: Kip uit de Marche

Foto Coral Avi Beeld
Foto Coral Avi

Hoofdgerecht, 4 personen

Vanochtend stond een pakketbezorger met een zwaar pakket uit Italië voor mijn deur. De inhoud, 2 geweldige magnumflessen Marche Bianco, bleken van regisseur Roberto Nissi te zijn, die ik deze zomer met zijn vriend tijdens een reis ontmoette.

Trots op zijn omgeving wilde hij me de wijn van een bevriend en getalenteerde wijnmaker uit Montecarotto laten proeven: Il San Lorenzo 1997 een wijn van 100 % Verdicchio. Wijn die me de schoonheid van de omgeving van Ancona zou onthullen. Viva Italia! Neem voor de bereiding voor deze kip uit de provincie Marche een Verdicchio wijn en drink het er ook bij!

Ingrediënten
4 kippenbouten
zout, peper
150 g groene olijven zonder pit
4 ansjovisfilets
olijfolie
2 tenen knoflook
1,5 dl witte wijn
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel citroensap

Bereiding
Wrijf de kippenbouten in met zout en peper. Pureer de helft van de groene olijven met de ansjovisfilets in een foodprocessor. Halveer de andere helft van de olijven. Verhit olie in een koekenpan en pel de knoflook. Fruit de hele tenen enkele minuten in de olie, verwijder de tenen dan en braad de kippenbouten in de olie rondom aan tot ze rondom goudbruin van kleur zijn.

Neem ze uit de pan en schenk de olie uit de pan. Blus de pan met de witte wijn en roer alle aanbaksels los. Voeg de olijvenpuree toe en roer. Leg vervolgens de stukken kip terug in de pan, keer ze in de saus en leg een deksel op de pan. Laat de kip verder gaar worden in ca. 45 minuten. Neem het deksel van de pan en voeg de resterende olijven en het citroensap toe. Bestrooi de kip met peterselie en versgemalen zwarte peper. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Bron foto: Coral Abi

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden