Recept: Groene groentes met feta

Foto Zaser Beeld
Foto Zaser

Bijgerecht, 4 personen

Dit gerecht kan in de winter gemaakt worden met diepvriesdoperwten en wanneer het seizoen daar is, met verse doperwten. De onderlinge verhouding van de groente kan, afhankelijk van de verkrijgbaarheid, simpel gevarieerd worden. Het kan ook tot een salade worden gemaakt.

Kook de groentes in dat geval beetgaar, spoel direct onder koud stromend water af en laat uitlekken. Maak een dressing van olijfolie, witte wijn azijn en een mespunt suiker en meng met de groente. Bestrooi als laatste met de feta met kruiden.

Ingrediënten
Ca. 250 g doperwten
150 g peultjes
100 g haricots verts
125 g feta aan een stuk
enkele takjes peterselie
enkele takjes munt
zout, peper
boter

Bereiding

Maak de groente schoon. Breng water aan de kook. Voeg zout en doperwtjes toe en kook ze 1 minuut. Voeg de peultjes toe en kook ze met de doperwtjes beetgaar. Kook de haricots verts in een andere pan, beetgaar.

Snijd intussen de fetakaas in blokjes. Hak de kruiden fijn en meng ze. Rol de blokjes feta door de kruiden en druk enigszins aan. Giet de groente af en voeg de drie soorten bij elkaar. Schud om met een klontje boter en voeg eventueel extra peper toe. Bestrooi met de blokjes gekruide feta en serveer. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Bron foto: Zaser

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden