Recept: Gevulde paprika

Foto Wandrerstefan Beeld
Foto Wandrerstefan

Voorgerecht, 2 personen

Het aantal personen in dit gerecht is gemakkelijk aan te passen. Bijkomend voordeel van dit voorgerecht is, dat het bijna helemaal van te voren kan worden klaargezet zodat het voor het serveren alleen maar in de hete oven hoeft te worden geplaatst.

Besprenkel de kaas pas vlak voor het in de oven zetten met het mengsel van olijfolie, honing en balsamico en niet eerder.

Ingrediënten
1 grote rode paprika
2 mooie plakken zachte geitenkaas
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel vloeibare honing
2 theelepels balsamicoazijn
Zout, peper
2 eetlepels pijnboompitten

Bereiding
Was en halveer de paprika. Verwijder steelaanzet, zaadlijsten en pitjes. Breng ruim water aan de kook en voeg de paprikahelften toe. Kook ca. 2 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit het kookvocht, leg ze in een zeef en overspoel ze direct met koud water om het kookproces te stoppen. Laat de stukken omgekeerd uitlekken.

Verwijder de eventuele aanwezige korst van de geitenkaas en leg de plakken in de paprikahelften, druk eventueel licht aan. Meng olie, honing en azijn en breng op smaak met zout en peper. Lepel dit over de kaas en bestrooi met pijnboompitten. Schuif in een voorverwarmde hete oven (ca. 220 °C) tot de kaas begint te smelten en de pijnboompitten kleuren. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Bron foto: Wandrerstefan

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden