Recept: Geurig gestoofd rundvlees uit de Rhone

Foto Clayirving Beeld
Foto Clayirving

Hoofdgerecht, 4 -6 personen

Als de herfst invalt, komen de stoofpannen ook weer te voorschuin. Lekker lang gestoofde stukken rundvlees in een niet te zware wijn. Het gerecht combineert lekker met krieltjes of met een romige aardappelpuree en véél groene groente, maar smaakt ook lekker met beetgaar gekookte tagliatelle.

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
2 rode uien
2 stengels bleekselderij
2 takjes verse rozemarijn
ca 1 kg runderlappen
100 g magere spekblokjes
ca. 5 dl Cote du Rhone
peper, zout
2 eetlepels bloem
50 g boter
3 eetlepels olie
1 kleine blikje tomatenpuree
bakpapier

Bereiding
Pel de knoflook pellen en snijd de teentjes in plakje. Pel en snipper de uien. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukjes. Neem de rozemarijnnaaldjes van de steeltjes en hak ze grof. Snijd het vlees in grote blokken en bestrooi met peper, zout en bloem. Verhit boter en olie in een grote braadpan en braad het vlees rondom bruin. Neem met een schuimspaan uit de pan en bak aansluitend de spekjes uit.

Voeg uien en bleekselderij toe en fruit op laag vuur ca. 3 minuten. Voeg dan knoflook, rozemarijn en tomatenpuree toe en fruit opnieuw 1 minuut. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Voeg het vlees toe en laat alles met een deksel schuin op de pan in ca.1 1/2 - 2 uur gaar sudderen. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Bron foto Clayirving

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden