Recept: Geitenkaassalade met blauwe bessen

Maaltijdsalade, 4 personen
Gebruik bij voorkeur een verse naturel geitenkaas voor de salade en geen gerijpte witschimmel geitenkaas. De smaak hiervan is namelijk iets dominanter. Amandelen komen van nature voor in een ruim gebied van Iran tot Turkije en Griekenland, wat terug te vinden is in de keukens van die landen. Vervang de gerookte amandelen eventueel door gezouten amandelen of door blanke amandelen die kort in de koekenpan geroosterd zijn.
voor de vinaigrette:

Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
1eetlepel witte balsamico (witte wijnazijn)
1 theelepel honing
zout, peper
1 doosje blauwe bessen
ca. 50 g gerookte amandelen
ca. 150-200 g gemengde (babyleaf) salade
4 plakken verse geitenkaas

Bereidingswijze

Maak de vinaigrette door olie een azijn dooreen te mengen en op smaak te brengen met honing en zout en peper. Voeg enkele bessen toe en wrijf ze in de vinaigrette fijn. Hak de noten grof. Druk de gehakte noten in de bovenkant van de zachte kaas. Meng de vinaigrette met de salade. Verdeel de salade over 4 bordjes, schik hierop de plakken kaas met gerookte amandelen en strooi de rest van de bessen hier omheen.
In plaats van gerookte amandelen kunnen ook gehakte hazelnoten of macadamianoten worden genomen. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden