Recept: Beijing 'Bites'

Hapjes

Olympische hapjes voor de buis die makkelijk van te voren zijn te bereiden en op het laatst alleen nog maar gestoomd hoeven te worden. Koop de wontonvelletjes (diepvries) bij de toko. Stoommandjes zijn daar overigens ook voor slechts enkele euro's te koop. Een elektrische stomer kan ook; hierin kunnen enkele lagen tegelijk bereid worden.

RECEPT EEN

Ingrediënten
16-18 wontonvelletjes
125 g varkensgehakt
125 rauwe gepelde garnalen
1 1/2 eetlepel oestersaus
2 theelepel sojasaus
mespunt gemberpoeder
2 theelepels sherry
1 theelepel maïzena

Bereidingswijze
Leg de wontonvelletjes onder een vochtige theedoek.
Doe het gehakt in een kom. Hak de garnalen fijn en meng met het gehakt, oester- en sojasaus en kneed er gemberpoeder, sherry en maïzena door.

Leg op het midden van de velletjes twee lepeltjes vulling en vouw de velletjes omhoog zodat een buideltje ontstaat. Druk aan de bovenkant aan. Stoom de dim sums in ongeveer 10-12 minuten zacht en gaar. Serveer met een soja dip of zoete chilisaus.

RECEPT TWEE

Ingrediënten
16-18 wontonvelletjes
1 sjalot, gesnipperd
2 theelepels geraspte gemberwortel
1/2 à1 theelepel red curry pasta
250 g kipgehakt
2 eetlepels kokosmelk
2 takjes platte peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze
Kneed de ingrediënten voor de vulling dooreen en schep de vulling op de velletjes. Vouw omhoog en knijp dicht. Stoom 10-12 minuten. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden