PlusOpen tijdens corona

Rain Couture: ‘Passen in de winkel is er helaas niet bij’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaat ze om met de lockdown? Vandaag: Daphne Gerritse (38) van Rain Couture maakt video’s voor sociale media en vertelt daarin over haar regenjassen.

Bjarn van den Berg
null Beeld Nina Schollaardt
Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de lockdown voor uw zaak?

“Ik had twee Rain Couture-zaken. Een daarvan liep voor 90 procent op toerisme. Die sloot ik. Vervolgens ging ik verder met de andere winkel en de website. In het najaar draaiden we goede maanden. Maar een online en fysieke shop werken gecombineerd: mensen checken een product online en passen het in de winkel. De retailomzet is compleet ingestort doordat de winkel dicht moest.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“De focus ligt vooral op online en sociale media. Daar willen we actief zijn, veel posten en meer volgers krijgen. Ik maak foto’s van jassen en neem filmpjes op in de winkel: een camera voor mijn neus en vertellen wat er fantastisch is aan die jas. Een paar keer per week komt het personeel langs om pakketjes in te pakken en te verzenden.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“We richten ons op Amsterdammers, omdat er weinig toeristen meer zijn. Onze vaste klanten bedienen we door persoonlijke mails te sturen over nieuwe producten. En we willen ons richten op de verkoop van ons merk via andere winkels die we proberen te interesseren, voor een nog grotere markt. De Bijenkorf bijvoorbeeld.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Ik zit niet snel bij de pakken neer en het is gelukt om kosten te reduceren, het merk overleeft het. Ik heb bijvoorbeeld geen productiekosten: wij produceren alleen als iets uitverkocht is. En een paar weken terug ben ik bevallen van een dochter. Daardoor ben ik misschien ook rustiger onder deze situatie. Verder verwacht ik veel drukte als alles voorbij is. Dan gaat iedereen enthousiast shoppen.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Een feestje houden in de winkel, omdat er dan ook weer geshopt mag worden. Een leuke borrel met alle vaste klanten, muziekje erbij. Het lijkt me ook onwijs leuk om weer naar een festival te gaan zoals DGTL op de NDSM-werf. Zodra dat kan, ben ik van de partij.”

Rain couture

Utrechtsestraat 106
www.rain-couture.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden