Pop-uprestaurant Winterlicht heropent deuren op Pampus

Winterlicht, het jaarlijks terugkerende pop-uprestaurant op forteiland Pampus, is alleen op vrijdag- en zaterdagavond geopend in november en december.

Pak je kans: je kunt maar een aantal dagen per jaar dineren op Pampus. Beeld Stichting Forteiland Pampus

Het culinaire avontuur, zoals de organisatoren het noemen, begint op IJburg. Daar stap je op de klassieke motorklipper Sailboa en vaar je in een half uurtje naar Pampus.

Eenmaal aangekomen kun je voorgerechten proeven op verschillende plekken in het sfeervol verlichte fort, waar meerdere zitjes staan. Daarna neem je plaats aan tafel in het met houtkachel verwarmde paviljoen, voor het hoofdgerecht en dessert. Er wordt precies zo gekookt als vroeger ook op Pampus gedaan werd met producten van binnen de Stelling van Amsterdam: klein geproduceerd, met oog voor kwaliteit en zo duurzaam mogelijk.

Sluit de avond af met een glas Pampus-bitter bij het kampvuur. Dat brandt de hele avond. Speciaal voor Winterlicht is het negentiende-eeuwse verscholen fort geopend en van binnen uitgelicht. Ook de rest van het eiland is volledig toegankelijk.

Rond elf uur vaar je over het IJmeer weer terug naar IJburg.

Kaarten moeten vooraf worden gereserveerd. Tickets, vaartijden en meer informatie vind je hier.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden