Pop: Little man tate - Nothing worth having comes easy **

De visvijver met Britpopbandjes is vol. Overvol zelfs. Dus voor elke visser die denkt daar een joekel van een schubbenbeest aan de haak te slaan, staan daar nog een heleboel kleinere exemplaartjes tegenover. Van die zwemmers die elk moment het risico lopen ingehaald en verorberd te worden door een grote roofvis. Het uit Sheffield afkomstige Little Man Tate is zo'n kleiner exemplaar dat probeert te overleven tussen de dominante types van de Britpop.

Dat doen ze op beproefde wijze. Zuipen in de pub, lallen met de lads, voetballen, en natuurlijk achter de vrouwen aan rennen. Noem het inmiddels gerust het rijke recept van de Britse rockkeuken. Namen als Pulp, Blur en Oasis, je proeft ze allemaal in hun muzikale melange. En dat klinkt ook op Nothing Worth Having Comes Easy eenvoudigweg niet onaardig.

Maar echt boven Brits zeeniveau uitsteken doet het braniakale kwartet evenwel niet. Met hun ironische humor weten ze in elk geval wel te charmeren en enthousiasmeren. De lol staat bij Little Man Tate namelijk heel hoog in het vaandel. En dat brengt - evenals het debuut - weer een fijne glimlach op het smoelwerk. Net zoals je die krijgt bij bands als Pigeon Detectives en The Wombats, maar dan met wat volwassener humor.

Dat deze band in de pophistorie een voorname plek gaat opeisen, is in elk geval onwaarschijnlijk. Als gezegd, deze plaat zal zeker niet de popencyclopedie ingaan vanwege enige genialiteit. Maar een lekker stukje ironie op muziek is nooit weg. Dat je de naam van de bijbehorende band morgen net zo goed weer vergeten kan zijn, dat neem je dan maar voor lief. Want zoals één van de grootste (bloedserieuze, dat dan weer wel) Britse muziekmastodonten van de moderne tijd al eens schreef: "The big fish eat the little ones". Niets natuurlijks is de muziekwereld vreemd. (NIELS STEEGHS)
(Skint/Pias)

Meer over Little man tate op KindaMuzik.net

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden