PlusOpen tijdens corona

Pole Dance Factory heeft een onlineplatform opgericht om mensen te laten dansen

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Tatjana van Onna (34), eigenaar van Pole Dance Factory, heeft een onlineplatform opgericht om mensen te laten dansen.

Anna Livia de Kort
Tatjana van Onna, eigenaar van Pole Dance Factory. Beeld Jakob van Vliet
Tatjana van Onna, eigenaar van Pole Dance Factory.Beeld Jakob van Vliet

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“We zijn vanaf het begin van corona vrijwel meteen begonnen met online­lessen. Veel leerlingen hebben inmiddels zelf een paal gekocht om thuis te kunnen oefenen. Een docent geeft instructies via video en iemand anders zit achter de laptop om vragen te beantwoorden. Deze manier van lesgeven verloopt soepel, maar is ook wel eenzaam. In de zomer waren we gelukkig open, maar in de tweede lockdown zijn we online verder­gegaan. Helaas haken veel leden nu af: ze missen de dynamiek in de studio en de gezelligheid met elkaar.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Ik hoop dat we in mei onze deuren weer kunnen openen. We moeten straks ons best doen om leden te ­werven. Wel heb ik het idee dat mensen zin hebben om iets nieuws te ondernemen, dus misschien ook wel om een paaldansles uit te proberen.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“We geven diverse digitale lessen, van paaldansen voor beginners en stretchlessen tot danschoreografie. Ook heb ik in de eerste lockdown samen met mijn vriend het online-dansplatform Lush Motion opgericht. Hier uploaden we allerlei ­les­video’s met hoge kwaliteit. Ik ben trots dat we een platform bieden dat mensen laat bewegen en dansen.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Dansers uit allerlei landen, zoals België, Duitsland en Amerika, volgen onze onlinelessen. Da’s een heel ­fijne bijkomstigheid van de coronacrisis. Mijn bedrijf betekent veel voor mij. Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat mijn studio blijft bestaan.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel straks verder wordt ­versoepeld?

“Ik hoop dat de studio straks weer bruist van de energie die leerlingen met zich meebrengen. En ik kijk er onwijs naar uit om uit eten te gaan, te dansen op een festival of lekker een terrasje te pakken in mijn favoriete buurt, Amsterdam-Oost.”

Tips? open@parool.nl.

Pole Dance Factory

H.J.E. Wenckebachweg 6-V6
Digitaalstraat 12

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden