Pancetta e Fagioli maakt Spaghetti alle vongole

Scroll omlaag voor de video!

In Pancetta e Fagioli laat Italiaanse Roberta zien hoe je op eenvoudige wijze een gerecht voor vier personen uit de keuken van haar moederland bereidt. Deze keer maakt ze spaghetti alle vongole, oftewel venusschelpen, maar dan wel op haar eigen manier.

Het recept:

- 1/2 kilo vongole
- spaghetti
- peterselie
- gedroogde chilipeper
- verse Spaanse peper
- bakje cherrytomaatjes
- klein beetje bouillon
- scheutje witte wijn
- klontje boter
- zout, peper en olijfolie

Zet een pan water op voor de spaghetti. Check de vongole door er met de bolle kant van een lepel op te slaan als ze open staan. Gaan ze dicht, dan zijn ze nog in leven en dus goed. Spoel de vongole goed af. Snij de Spaanse peper, dan de knoflook en hak de peterselie.

Halveer daarna de cherrytomaatjes. Kook vervolgens de spaghetti in ruim water met zout. In een koekenpan doe je wat boter en olijfolie en fruit je de verse en droge chilipepers en de knoflook.

Dan voeg je de schelpen toe en laat je deze goed heet worden. Blus af met een scheut witte wijn. Nu kan de peterselie erbij, een beetje bouillon, wat zout en peper en als laatste de cherrytomaatjes.

Leg een deksel op de pan. Zodra alle schelpen open zijn is de saus klaar. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de vongole. Laat het geheel kort op een hoog vuur inkoken, klontje boter er door en...

Buon appetito!

(ROBERTA PAGNIER, JELLE DE GEE)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden