Pancetta e Fagioli maakt Crema di zucca con gremolata

Scroll omlaag voor de video!

In Pancetta e Fagioli laat Italiaanse Roberta zien hoe je op eenvoudige wijze een gerecht voor vier personen uit de keuken van haar moederland bereidt. Deze keer maakt ze crema di zucca con gremolata, oftewel pompoensoep met een pesto-achtig peterselie-citroenmengsel.

Het recept:

- een halve pompoen
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 liter bouillon (liefst kip)
- peterselie
- 1 citroen
- beetje crème fraîche
- boter
- olijfolie
- zout & peper

Schil de pompoen en hak deze in ongeveer gelijke stukken. Snipper de uien en snij drie tenen knoflook. Zet een grote pan op het vuur met wat boter en olijfolie en fruit de ui en de knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg de kerriepoeder toe en daarna de stukken pompoen. Even roerbakken en dan kan de bouillon erbij. Zorg dat de pompoen net onder water staat, hoe meer bouillon, hoe vloeibaarder de soep.

Terwijl de pompoen staat de koken, dit duurt ongeveer 20 minuten, maak je de gremolata. Doe een grote handvol peterselie in een snijmachine. Voeg de overgebleven teen knoflook toe, samen met de schil van 1 citroen, wat citroensap en wat olijfolie, zout en peper. Even kort mixen en de gremolata is klaar. Uiteraard proef je deze even om te controleren of hij goed op smaak is.

Als de pompoen gaar is pureer je deze met een staafmixer. Breng de 'crema di zucca op' smaak met zout en peper en een scheut goede olijfolie.

Lepel gremolata en een lepel crème fraîche erin en...

Buon appetito!

(ROBERTA PAGNIER, JELLE DE GEE)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden