PlusOpen tijdens corona

Outdoor Cinema: ‘Mensen film laten kijken vanuit de auto mag zelfs nog niet’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Roelof Fruithof (39) van Outdoor Cinema.

Ella Santhagens
Roelof Fruithof (39) van Outdoor Cinema. Beeld Nina Schollaardt
Roelof Fruithof (39) van Outdoor Cinema.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Dat we ons werk niet mogen uit­voeren en geen inkomsten hebben. Normaal gesproken verhuren en organiseren wij pleinbioscopen, drive-ins en speciale screenings op locatie. Omdat daarbij mensen samenkomen, vallen wij onder het kopje ‘evenementen’. Dat zorgt ervoor dat wij geen vergunning ­krijgen. Zelfs niet als mensen vanuit hun auto een film kijken. Daar ben ik best gefrustreerd over.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“We zijn nog steeds druk bezig. Zo treffen we nu voorbereidingen voor het West Beach (Film) Festival in Nieuw-West, dat waarschijnlijk eind september zal plaatsvinden. Of The Movies@the Hermitage, dat eind augustus gepland staat. Maar als ik één ding heb geleerd van corona is dat niks zeker is. Dus we gaan het zien, of dit doorgaat.”

Heeft u nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Wij zijn onze grote, opblaasbare schermen gaan verhuren aan gemeenten. Zij zetten die in als ­communicatiemiddel om de coronamaatregelen weer te geven in bijvoorbeeld te drukke parken. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik meer de natuur in wil en ik zelfontplooiing belangrijk vind. Zo heb ik me verdiept in reiki en heb ik geprobeerd of ik het leuk vond om boomchirurg te worden. Uiteindelijk heb ik dat niet doorgezet.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Ondanks mijn frustratie heb ik de moed niet laten zakken. In het ergste geval ga ik failliet, maar ook dat overleef ik wel. Misschien ga ik dan als hovenier aan de slag, of iets doen met bewustwording en coaching. Of ik word vuilnisman, dat wil ook proberen. Mijn ­probleem is eerder dat ik te veel ­dingen leuk vind dan te weinig.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Een borrel drinken met mijn vrienden! En als het verder versoepelt, wil ik heel graag een harde bas door mijn lichaam voelen. Het liefst op een technofeest.”

Outdoor Cinema

Analoogstraat 37
outdoorcinema.nl

Tips? open@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden