Uit

Opera op de terugweg

Het Parool
Alt Helena Rasker zingt liederen van onder meer Debussy, Schumann en Mahler. Beeld
Alt Helena Rasker zingt liederen van onder meer Debussy, Schumann en Mahler.

Wanneer de Nationale Opera & Ballet weer grote producties kan brengen valt niet te overzien, maar er klinkt wel weer geluid en muziek op het podium. In de recitalserie Zomerzang kiezen individuele zangers twee weken lang repertoire naar eigen voorkeur. Alle recitals worden twee keer per avond uitgevoerd.

Vanavond is de beurt aan de alt ­Helena Rasker met liederen van onder meer Debussy, Schumann en Mahler. Ze wordt begeleid door pianist Jan-Paul Grijpink. Voor het publiek, op dit moment nog dertig personen in een dan uitverkochte zaal, is dit een unieke gelegenheid om Raskers stem te horen zonder de gebruikelijke orkestrale begeleiding in theatrale producties.

Tenor Peter Gijsbertsen staat morgen op het podium van de Nationale Opera voor Zomerzang op de planken, begeleid door Peter Lock­wood. Zij brengen een Duitstalig programma met werk van Beethoven, Schumann, Strauss en Lehár.

Op vrijdag is de beurt aan bariton Thomas Oliemans, met een uitgebreidere begeleiding. Aan de vleugel zit Ernst Munneke en iets verderop een strijkersensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Voor dit recital van Zomerzang zijn alle stoelen al verkocht, maar met een betaalde livestream à 5 euro is Oliemans’ optreden toch thuis te volgen.

In het weekend zijn Karin Strobos en Michael Wilmering te horen en te zien. De serie gaat nog verder tot en met 2 juli. Dat maakt het voor de laatste twee dagen, als de beperkingen wegens de corona­crisis verder zijn versoepeld, mogelijk om honderd toeschouwers in de zaal onder te brengen.

Op 1 juli treedt Maarten Engeltjes met muziek van Händel als eerste op voor groot publiek en op 2 juli sluit Lenneke Ruiten de recitalreeks ­Zomerzang af.

Kaarten zijn te bestellen via operaballet.nl/zomerzang

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden