PlusEten en drinken

Op de plank

Voor als je even zonder inspiratie zit: nieuwe boeken over eten en koken.

Het Parool
null Beeld

Vanja van der Leeden: Insane

Met de nodige zelfspot en relativering laat Vanja van der Leeden zien hoe zij de balans vond in haar eetgedrag. Je krijgt via recepten een inkijkje in de keuken van de ‘food stylist’. Het eten dat ze uitkiest is ‘altijd lekker’ en ‘best gezond’. De recepten zijn nagelopen door een diëtist, maar als Van der Leeden één ding heeft geleerd, is het dat je met eten vooral niet te streng moet zijn.
Nijgh & Van Ditmar, €34,99

null Beeld

Joris Bijdendijk: Bij Bijdendijk thuis

In dit boek laat sterrenkok Joris Bijdendijk zien wat er bij hem thuis zoal op tafel verschijnt. Dankzij ruim 250 recepten en helder beschreven technieken kan iedereen thuis leren een kreeft schoon te maken of een goede brioche te bakken. Daarnaast schrijft de chef van Rijks over de wetenschappelijke en historische achtergrond van alledaagse ingrediënten als boter en suiker, maar ook over vuur en umami.
Nijgh & Van Ditmar, €34,99

null Beeld

Natalia Rakhorst: Vegetarisch

In dit boek vind je meer dan zeventig recepten in acht compleet uitgewerkte weekmenu’s. Om de corona- en decemberkilo’s er weer af te krijgen, maar ook om ‘gewoon’ gezond en gevarieerd te eten. Van bananenbrood tot mozzarellasticks en van een vegaburger tot shakshuka. Het zesde boek van Project Gezond laat zien dat vegetarisch eten een feest kan zijn.
Project Gezond, €22

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden